Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
mami-mami
Število vnosov: 297
21.05.2009 ob 13:33

pozdrav vsem,mene pa zanima koliko imate stare otroke,kako so se med seboj ujeli,predvsem če gre za večjo starostno razliko med sorojenci,imam namreč sina iz prejšnje zveze,ki je star 8-let,pa sedaj načrtujemo dojenčka?sin si sicer želi bratca,ampak se mi zdi da bo full razlika med njima v letih,moj partner ga ima zelo rad,tako da drugih razlik med njima ne bo??ima katera podobne izkušnje??smiley
tilenlan
Število vnosov: 2
20.04.2010 ob 11:15
*Odgovor na: mami-mami +

ne obremenjuj se z razliko v letih,tudi mi imamo že 10 letnega junaka, ki je pred 1 mesecem dobil bratca...zanj je bilo to nepopisno veselje...vedno me je spraševal zakaj nima bratca ali sestrice še lani poleti je na morju ujel pikopolonico in si zaželel bratca ali psa...samo smejala sem se mu kajti sama sem že vedela da sem noseča vendar mu še nisem želela povedati dokler ne obiščem gin.

kar veselo na delosmiley
A-vita
Število vnosov: 612
21.05.2009 ob 13:52

mami-mami naj te to ne skrbi smiley 8 let pa res ni pretirana razlika. moja soseda ima 15-letnega sina, in pa še dve hčeri, ki sta stari 5 in 3 leta pa se čisto dobro zastopijo, je sin zelo zaščitniški do sestric.
jaz imam pa tri sinove (trojčke torej) in so stari 6 let, pa 3 in 1 stari hčeri, pa 1-mesečna dvojčka. torej so najstarejši 6 let starejši od najmlajših dveh in so čisto navdušeni, nimamo težav.
mogoče čez par let ko bo tastarejši v puberteti, da bo malo težav, toda huje verjamem da nebo. smileysmiley
vesnica.t
Število vnosov: 1507
21.05.2009 ob 13:56

pozdravljena,
mamo podobne izkušnje v družini. namreč moj bratec je od mene mlajši celih 13 let. in se razumeva fantastično. predvsem sem bila v veliko pomoč mami, ko je bilo potrebno varstvo. moram pa reči, da nikoli nisem čutila, da bi med nama delala kako razliko. zaradi starosti mislim.... hočem reči, da nikoli ni bilo slišati s strani staršev: pusti ga, on je še majhen, ali podobno. vedno sva bila obravnavana pravično in letom primerno. tako, da nisem imela razloga za ljubosumje, če te morda kaj takega skrbi...
in evo jaz sedaj pri svojih 26 letih pričakujem prvega otroka smiley tako da bo med mojim otročkom in mojim bratcem spet ravno 13 let razlike smiley zanimiva je tale usoda...
jst ti svetujem: POGUMNO!! če si s partnerjem želita otročka, ne oklevajta, ker otroci so največje bogastvo smiley
tole je bil pogled s strani tistega starejšega otroka v družini smiley kakšne izkušnje pa imajo starši pa ne vem... moji starši bi verjetno rekli, da jima niti v enem trenutku ni bilo žal. smiley
smiley
kim24
Število vnosov: 896
21.05.2009 ob 21:16

Pozdravček!
Jst se strinjam z A-vito in vesnico. Razlika v letih naj te nikakor ne skrbi. Jst mam tud sestrico( v bistvu je polsestra ampak tega nikoli ne omenjam) po mamini strani in je 12 let mlajša in ti povem da večja ljubezen sploh ni možna.Mislim da se v vseh 13-ih letih toliko je zdej stara nisva niti enkrat skregali. In tud jst sm bla mami v veliko pomoč pa še izkušnje sm si pridobila.
No po očetovi strani ima še dve starejši polsestri,mislim da je mlajša stara orog 29-30 let in se tudi razumejo, sicer ne živijo skupaj ampak so dosti v kontaktu.
Pa še tolk kot zanimivost: Moja sestra je pri 1 mesecu prvič postala teta, zdej oktobra (pri 13-ih letih) pa bo teta že šestič smiley
Tko da če si ga želita ga imejta brez oklevanja vsaj kar se razlike v letih tiče. Pa da bi vama čimprej uspelo. Srečno!
malanasa
Število vnosov: 76
22.05.2009 ob 21:22

pozdravljena
no jaz sem bila v isti situaciji kot ti.mož ima namreč iz prvega zakona 13 letno hči najina pa je stara 8 mesecev in ti povem da je fantastično.tudi njegovo hči obravnavam kot svojo se stiskamo igramo in vse kar spada zraven.povem ti da sem zelo šokirana ker si nikoli nisem mislila da bo imela tamalo tako rada.tako je zaščitniška da je za znoret nikoli ne pusti da bi jokala,če pri kom zajoka prinori jo vzame odnese in potolaži in meni je v veliko pomoč.pa ko pride k nama tamala kar nori in brca ko jo zagleda nihče ni več pomemben pa je stara kot sem rekla 8 mesecev in točno ve kdo jo koliko razvaja.polagam ti na srce samo to če sem prav prebrala je sin tvoj in partner ga ima rad.tako naj ostane in partner ne sme delati razlik ker otrok to takoj opazi.starejša se je bala da ne bo več tako in da bo odrinjena ko pa je vidla da temu ni tako no ja lahko rečem da že prvi dan ko jo je v porodnišnici vzela v roke se je vanjo zaljubila.no sedaj sem se pa razpisala,kar pogumno boš vidla da se boste imeli super pa srečno.
mami-mami
25.05.2009 ob 08:32

hvala vsem za odgovore,lepo ste se razpisale,kar me veseli,saj ste mi dale veliko poguma.smileyupam da zagledam plusek čimprejsmiley
nika77
Število vnosov: 15
27.05.2009 ob 22:01

mami-mami je napisal:
pozdrav vsem,mene pa zanima koliko imate stare otroke,kako so se med seboj ujeli,predvsem če gre za večjo starostno razliko med sorojenci,imam namreč sina iz prejšnje zveze,ki je star 8-let,pa sedaj načrtujemo dojenčka?sin si sicer želi bratca,ampak se mi zdi da bo full razlika med njima v letih,moj partner ga ima zelo rad,tako da drugih razlik med njima ne bo??ima katera podobne izkušnje??smiley
nika77
Število vnosov: 15
27.05.2009 ob 22:19
*Odgovor na: nika77 +

Oj! Razlika v letih je zadnja stvar,ki bi te obremenjevala...med mojim sinom in hčerko je razlika
6 let,pa so se vsi bolj sekiral kot jaz.Danes ju gledam,pa sem presrečna...On je zelo samostojen,veliko mi pomaga pri opravilih in pri vzgoji svoje sestrice.Star je 8 let,ona skoraj 2.
Tamala se vse \'\"uči\'\" od njega.Zobe si umivata skupaj,ona ga opazuje in zdi se ji fino...vse ponavlja za njim...Pri sinu smo pa skoraj \'\"diplomiral\'\",da je sploh krtačko prijel v roke!!!
Super je!! Nikoli mi ni bilo žal,da nism rodila prej in to razliko \'\"priporočam\'\"...lp
mami-mami
29.05.2009 ob 11:52
*Odgovor na: nika77 +

lepo...nika77,sem zelo vesela tvojega odgovora...smiley

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Ali menite, da potrebujemo družinski center?

Ženska Moški