Rdeča leča je odličen vir rastlinskih beljakovin, ravno tako pa vsebuje tudi veliko vlaknin, ki lahko pomagajo izboljšati prebavo in dlje časa ohranjajo občutek sitosti. Poleg tega je dober vir železa, kalija in drugih nujno potrebnih mineralov.
Rdečo lečo lahko najdemo v oranžni ali rdeči barvi, je najslajšega okusa in se kuha zelo kratko, okoli 20 minut. Ta leča lahko postane kašasta, ko se kuha, zato je idealna za juhice ali pire. Otrokom in dojenčkom pa bo šla v slast.
Tokrat smo za vas pripravili recept za odličen lečin zelenjavni pire, ki bo super priloga za kosilo ali kar samostojna jed za dojenčke. Priprava je hitra in enostavna.
Sestavine:
1 žlica rdeče leče
1/4 skodelice kumare, olupljene in narezane na kocke (lahko pa uporabite tudi pečeno kumaro)
1/4 skodelice cvetače, narezane na majhne koščke
1 korenček, nariban
3/4 skodelice mleka – za dojenčke lahko uporabite materino mleko ali formulo

Postopek:
Lečo oplaknemo v hladni tekoči vodi skozi cedilo in jo damo v manjši lonec k ostalim sestavinam. Zavremo. Takoj zmanjšamo ogenj in zmes dušimo, dokler se leča ne skuha in zelenjava ne zmehča – to bo trajalo približno 10 do 20 minut, če uporabljamo pečeno kumaro. Če potrebujemo več tekočine, lahko dodamo malo vode ali mleka.
Mešanico dobro pretlačimo ali damo v blender, da odstranimo velike grudice. Dobro ohladimo in z žličko postrezimo dojenčku.
Vir: kiwifamilies.co.nz
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV