Sestavine za 4 osebe
250 g jogurta
1 strok vanilije
1 skodelica sladkorja
Priprava
Jogurt stresemo v sterilizirano kuhinjsko krpo ali gazo, ga močno stisnemo in oblikujemo v kepo, nato pa konce krpe tesno zavežemo in privežemo na kuhalnico. Kuhalnico zataknemo za zgornjo rešetko hladilnika, pod krpo z jogurtom pa nastavimo skledo. Tako pustimo stati čez noč, da se jogurt dobro odcedi.
Naslednji dan vanilijev strok prerežemo na pol in z noževo konico iz nje izpraskamo semena. Semena stresemo v multipraktik, dodamo odcejeni jogurt in sladkor. Vse skupaj dobro zmešamo, nato pa celotno mešanico prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in upoštevamo navodila proizvajalca.
Zamrznjen jogurt serviramo v skodelice in ponudimo s svežim sadjem.

Dodatni nasveti
Zamrznjenemu jogurtu se odlično prilega različno sadje. Pred uživanjem moramo vsako sadje najprej dobro oprati. Sadje nato zrežemo na poljubno velike koščke in jih dodamo k jogurtu. Od sadja lahko uporabimo: jagode, borovnice, kivi, maline, ananas …
Če nimamo naprave za sladoled, damo maso v zamrzovalnik le za toliko časa, da se ta rahlo strdi, vendar ne zamrzne. Najbolje je, če maso naložimo v ploščate kovinske posodice, ki najbolje prevajajo toploto.
Jogurt v zamrzovalniku hranimo v dobro zaprtih posodah, da se ne navzame drugih vonjev.
Posodo strojčka za pripravo sladoleda napolnimo le do dveh tretjin, saj masa med zamrzovanjem naraste.
Čas mešanja v strojčku je odvisen od količine, dodatkov in temperature mase.
Jogurt, ki je stal v zamrzovalniku dlje kot 12 ur, moramo pred uporabo za 30 do 60 minut postaviti v hladilnik.
Več receptov najdete na spletni strani Okusno.je.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV