Emilija Pavlič

Preprosti recepti za domače piškote, buhteljne, čokolado
Zakaj ne bi praznikov preživeli tako, da bi z otroki skupaj nekaj skuhali in spekli? Doma narejeno pecivo je bolj zdravo. Natančno lahko vemo, kaj je v njem. Poleg tega bo otrok cenil celoten proces nastajanja in bo vesel, da bo lahko nekaj, kar je ustvaril, ponudil drugim.

Kako za otroke pripraviti okusnejšo zelenjavo?
Kuharica Emilija Pavlič si že dlje časa prizadeva, da bi se čim več družin in s tem otrok prehranjevalo čim bolj zdravo. "Vsaka družina bi si morala vzeti čas za pripravo obrokov iz svežih sestavin," pravi. Med njimi je seveda zelenjava. A zakaj se zgodi, da je otroci velikokrat ne marajo? "Marsikdo je ne zna pripraviti pravilno," je prepričana Primorka, ki prisega na mediteranski slog kuhanja. Povprašali smo jo za nasvet.

To vse lahko počnete decembra
Pred nami je eden najlepših mesecev v letu, ki tudi v odraslih prebudi otroško razigranost. Obkroženi smo z lučkami, police trgovin se šibijo pod težo vsega lepega, v mislih pa že sestavljamo seznam daril za vse ljudi, ki so nam dragi. A veliko pomembneje kot to, kaj bomo nekomu podarili je, da si v tem mesecu postavimo en sam cilj – kakovostno preživeti čas z družino. Če je današnji slog življenja hiter se prav v tem obdobju lahko malce upočasnimo, posvetimo sebi in najdražjim ter počnemo stvari, za katere nam običajno zmanjka časa. December je torej dragocen čas ljubezni, predanosti, ko lahko družini pokažemo, koliko nam pomeni.

Pripravimo skupaj domač obrok
Običajno praznične dni povezujemo s prazničnim pecivom. “Toda zakaj ne bi ta čas izkoristili, da z otroki kuhamo, da jih naučimo kuhati?” pravi kuharica Emilija Pavlič. Nič ni narobe, če otrok ob zdravi, uravnoteženi prehrani zaužije še kaj sladkega. Toda s skupnim družinskim kuhanjem ga lahko naučimo, da je pomembno doma pripravljati zdrave obroke. To mu bo prešlo v kri, če bo že od malih nog lahko pomagal v kuhinji.