feto

Iz dneva v dan vse bolj priljubljeno živilo
Buče, ki simbolizirajo plodnost in rodnost, so v 15. stoletju iz Srednje Amerike pripeljali v Evropo Španci. Evropejci so jih sprva uporabljali le za okras, nato z njimi krmili živali, danes pa so buče vse bolj priljubljeno živilo. Uporabno je njihovo meso, pečke in cvetovi.

Rdeče-beli pečenjak
Rdeče-beli pečenjak pripravite v 25 minutah. Porcija vsebuje 370 kcal, 16 g beljakovin, 22 g maščob, 27 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Ratatuj s feto
Priprava ratatuja s feto vam bo vzela 25 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 205 kcal: 10 g beljakovin, 15 g maščob in 8 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Krompir z zelenjavo in s piščancem
Priprava ene porcije, ki vključuje tako mamo kot dojenčka, vam bo vzela 30 minut časa, vsebovala ap bo 560/165 kcal (porcija mama/otrok): 45/9 g beljakovin, 31/11 g maščob, 30/9 ogljikovih hidratov. Pa dober tek!