Če ne veste, kaj bi pripravili za kosilo, imamo za vas super idejo za odlično zelenjavno jed, ki je lahko kot priloga ali pa povsem samostojno kosilo. Gre za zelenjavni narastek, nad katerim se navdušujejo tudi najmlajši, saj je enostavno božanskega okusa, priprava pa vam ne bo vzela veliko časa.

Sestavine:
Zelenjava:
korenček
cvetača
brokoli
grah
brstični ohrovt (ali katerakoli po želji)
Bešamel:
maslo
ostra moka
mleko
kisla smetana
jajca
sol
muškatni orešček
poper
peteršilj
PREBERI ŠE: Tako boste otroke navadili na zdrave prehranjevalne navade
Priprava:
Svežo zelenjavo očistimo, narežemo na kocke ali cvetke, jo blanširamo in ohladimo na ledu. Ohlajeno zložimo v pekač.
Posebej pripravimo bešamel. Na maslu rahlo prepražimo moko in jo med stalnim mešanjem zalijemo s hladnim mlekom, da dobimo srednje gosto omako. Dodamo začimbe in nekoliko pokuhamo.
Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake vmešamo v ohlajen bešamel. Iz beljakov stepemo sneg in ga tudi previdno vmešamo v bešamel. S to maso prelijemo zelenjavo in jo v pečici zlato rumeno zapečemo. Po želji naribamo sir in pečemo še par minut. Zelenjavni narastek pečemo na 180 stopinj 40 minut.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV