
Vse več je otrok, ki imajo alergije na oreščke, jajca, mleko in pšenico. V letih od 1997 do 2007 je odstotek otrok z alergijami narastel za kar 18 odstotkov.
„Ne vemo, zakaj je poskok tako velik,“ je povedala Amy Branum iz centra za statistiko zdravja.
Da bo otrok manj dovzeten za alergije na hrano, pa lahko mati poskrbi že v nosečnosti. Takrat naj uživa zdravo varovalno prehrano brez barvil in konzervansov in brez oreščkov, predvsem arašidov, ki so najbolj alergogena živila, meni dr. Tadej Avčin.
Še več nasvetov dr. Tadeja Avčina o tem, kako lahko starši vplivajo na alergije pri dojenčkih pa si preberite tukaj.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV