Znana pevka skupaj s hčerko navdušila v novem videospotu

S.B. /

NOVICE

0
04.10.2024, 3:45

Alenka Husić, temnolasa lepotica, ki s svojim prodornim in čudovitim glasom navdušuje v glasbenih skupinah Bepop in Sopranos, se je tokrat odločila, da si izpolni željo in posname povsem svojo pesem. Z besedilom nagovarja poslušalce, naj prisluhnejo svojemu srcu in se imajo radi. V njenem prvem samostojnem videospotu pa ji družbo dela starejša hči Alina, ki je s svojo igro in predanostjo projektu navdušila. Pogovor z Alenko si preberite v spodnjih vrsticah.

Znana pevka skupaj s hčerko navdušila v novem videospotu

Vsem znana slovenska pevka Alenka Husić, ki že dobri dve desetletji navdušuje s svojim glasom v skupinah Bepop in Sopranos, se je tokrat odločila posneti nekaj povsem za svojo dušo. Pesem Ljubezen greje me je nastala kot navdih, da upamo prisluhniti svojemu srcu in izpolniti želje ter se predvsem imeti radi in se postaviti na prvo mesto. V življenju, kjer sta delo in hiter tempo življenja v ospredju, je to še kako pomembno sporočilo. Kako je potekal ustvarjalni proces, kako sta se s hčerko Alino ujeli na snemanju videospota in kakšni so načrti za naprej, nam je Alenka zaupala v spodnjem pogovoru. 

Pred kratkim si se podala na solistično pot. Kakšen je bil ta prehod zate in kaj te je navdihnilo, da si ubrala to pot na tej stopnji svojega življenja?

Ne bi se ravno izrazila, da sem se podala na solistično pot, še zmeraj sem pripadna obema glasbenima družinama, prav tako se veselim vseh nadaljnjih projektov, ki me čakajo z njima. Uresničila sem si le gorečo željo, ki je tlela v meni po lastnem izražanju in da se pokažem v vsej svoji širini.

Nam lahko poveš več o ustvarjalnem procesu tvoje najnovejše pesmi? Kaj je bil navdih za temo?

Vselej sem imela željo, da bi se predstavila na kakšnem festivalu, sploh slovenska popevka mi je zelo ljuba, ter pesmi, ki so se v vsem svojem sijaju predstavile tam. Prav spomnim se, ko sem Iris Ošlaj (s katero tudi prepevava skupaj v zasedbi Sopranos) omenila, kakšno željo imam in na katerem odru bi se rada videla s svojo pesmijo in ji dala nekaj smernic, o čem bi rada govorila in ker me zelo dobro pozna in ve skozi, kakšne odločitve sem morala iti v življenju, je nastala prekrasna melodija s še bolj močnim besedilom. 

Čeprav je bila letošnja Popevka odpovedana smo se odločili, da pesem vseeno predstavimo poslušalcem. Za celotni proces ustvarjanja smo si tako lahko vzeli čas. Ni se nam mudilo, stremeli smo predvsem k temu, da bo izdelek res odličen. Ustvarjanje se je tako začelo pri Neishi, kjer sem lahko občudovala njen nori talent (v katerega tako ali tako nisem nikoli dvomila) ter zaključevanje celotnega izdelka v studiu Zibelnik, kjer smo že navajeni delovnih procesov in kjer se iskreno počutim najbolj domače. 

Alenka Husić je predstavila svojo najnovejšo skladbo z naslovom 'Ljubezen greje me.'
Alenka Husić je predstavila svojo najnovejšo skladbo z naslovom 'Ljubezen greje me.' / FOTO: Sara Golob

V tvojem glasbenem videu je tudi tvoja hči – kako je prišlo do tega sodelovanja? Je bila to njena ali tvoja ideja?

Ko smo z ekipo debatirali, kako bi zavili celotno zgodbo videospota, je od Sare Golob, ki je tudi predlagala samo lokacijo snemanja videospota, padla ideja, da bi jaz v zgodbi potrebovala 'mlajšo različico sebe' in kdo bo najlažje upodobil mene, kakor moja hči. Zgodba spota nosi v sebi ogromno ene simbolike in sem hvaležna, da je videopodoba (pod katero se podpisuje režiser Nikola Janušić ) na koncu tako lepo povezala samo besedilo pesmi s sliko.

Kako je bilo delati s hčerko v videu? Kako se je odzvala na sodelovanje v projektu?

Alina je ravno v letih, ko ji ni ravno po godu, če bi jo preveč slikala in morebiti objavljala njene fotografije po socialnih omrežjih. Njeno odločitev vsekakor spoštujem, zato sem bila ob ideji, da bi bila moja hči z mano v videospotu, kar malo skeptična, če se bo strinjala. Sem pa bila toliko bolj vesela, ko je že takoj ob moji prvi prošnji in predstavitvi ideje potrdila sodelovanje. 

Je pa Alina izredno talentirana in osredotočena na delo, zato na samem setu ni bilo nikakršnih težav. Se pa vidi, da ima izkušnje tako s kamero kot 'igro' – je vseeno nekdanja plesalka in reprezentantka, kjer so razvijali talente (od gibov do izraznih mimik etc.). In ja, ne bi si mogla zamisliti boljše 'soigralke' v videospotu.

Se vidiš v sodelovanju z njo pri prihodnjih projektih, bodisi glasbenih bodisi vizualnih?

Če bo pripravljena še kdaj sodelovati (v kolikor bi naneslo v tej smeri), si jo vsekakor predstavljam zraven. Ne smem pa pozabiti tudi na najmlajšo hčerko Ano, vem, da bi si tudi ona želela nastopiti z mano. Priznam, da je bila kar malce razočarana, ker v ta spot nismo vključili tudi nje. 

Alina je mami pomagala pri ustvarjanju glasbenega video spota.
Alina je mami pomagala pri ustvarjanju glasbenega video spota. / FOTO: Sara Golob

Je hčerka pokazala zanimanje za glasbo ali umetnost? Ali jo spodbujaš k ustvarjalnosti? Na kakšne načine?

Alina je letos, po sedmih letih, zaključila s plesom; lahko se pohvali, da je iz kluba odstopila na vrhuncu (s svojo plesno skupino so bile še letos pomladi državne prvakinje). Glede na to, da je letos začela obiskovati srednjo šolo, pa tudi energija v plesni skupini med puncami ni bila ta prava, smo se po dolgem razmisleku skupaj odločili, da neha. Brez veze nekaj na silo, če to ni več to. Sicer pa spodbujam obe hčerki, Alina je bolj plesno-športno usmerjena (trenutno razmišlja, da se preizkusi v atletiki), medtem ko je mlajša pokazala izjemen talent za glasbo. 

Kako kot mama in glasbenica usklajuješ kariero in družinsko življenje? Je to, da si postala starš, vplivalo na tvojo glasbo oziroma sporočila, ki jih želiš prenesti skozi ustvarjanje?

Ravno Ljubezen greje me je na nek način moj preporod, pesem namreč govori o tem, da sem si upala in storila nekaj, kar sem dolgo vedela, da je najbolje zame. Zadnjih nekaj let sem bila ujeta v vrtincu obveznosti, dokler ne uvidiš, da je treba nekaj spremeniti, nekaj opustiti, delaš pač toliko časa, dokler te zdravje ne ustavi (tako je ponavadi). In ker sem čutila, da drvim proti izgorelosti, morebiti nekje na poti celo sem, sem rekla stop – potrebujem premor, zato sem po 15 letih pustila redno službo. To nikakor ne pomeni, da ne bom šla nikoli nazaj, vendar mi trenutno 'počitek' več kot ustreza. Sedaj vsekakor ne počivam na lovorikah, še zmeraj ustvarjam, vendar drugače. Moj vsakdan je sedaj bistveno lažji, bolj sem pomirjena sama s sabo.

Ali obstaja posebno sporočilo ali čustvo, za katerega upaš, da bo tvoje občinstvo odneslo skozi tvojo najnovejšo pesem in video?

Imejte se radi. Naj se še ne vem kako klišejsko sliši, ampak ko vzljubiš sebe, ko se ceniš, se postaviš kdaj na prvo mesto, šele nato znaš ljubiti druge. Upajte si, ne čakati na boljši jutri, ne preveč poslušati glasu, ki te vselej nagovarja in pregovarja. Življenje je eno samo, izkoristimo ga v polnem duhu.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnost? Lahko kmalu pričakujemo več pesmi ali morda album?

Za zdaj je prezgodaj, da bi govorila o nadaljnjih ciljih oz. morebitnih solo projektih. Za svojo čisto prvo pesmijo stojim z največjim ponosom, hvaležna za vse, ki so pripomogli, da je pesem ugledala luč sveta in to, da prejemam toliko krasnih odzivov na pesem, je le potrditev, da smo nekaj dobro naredili. Ne bom pa rekla ne še kakšni solo pesmi. Pustimo času čas. 

Kaj bi si želela doseči s svojo solo kariero, česar kot del skupine BePop še nisi?

Rada imam intimo in tovrstno obarvane nastope – takšne nastope, kamor pridejo ljudje poslušat. Nastope z Bepop in Sopranos sicer obožujem, nikakor pa ne skrivam želje po morebitnem akustičnem izražanju, ne bi pa se niti branila kaj zapeti s kakšnim orkestrom. 

Alenka Husić s prvo solo pesmijo 'Ljubezen greje me'
Preberi še:

Alenka Husić s prvo solo pesmijo 'Ljubezen greje me'

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

NOVICE

Do toplotnih črpalk tudi s subvencijami do šest ...

ŠPORT

Kek: Imam polno zaupanje v nove obraze

POP IN

Halle Bailey in raper DDG sta se razšla: To je ...

TV ODDAJE

Mlajši in še bolj zagnani: Dunking Devils so nazaj

VIZITA.SI

Koliko naše osebnosti je kodirane v naši DNK?

OKUSNO.JE

Kaj kuhati za nedeljsko kosilo? Top ideje s ...

ZADOVOLJNA.SI

Umrl je pevec, ki smo ga spoznali na Evroviziji

MOSKISVET.COM

To je poleti počel Luka Dončić

BIBALEZE.SI

Znana pevka skupaj s hčerko navdušila v novem ...

CEKIN.SI

Začela je s stranskim poslom, zdaj služi 20.000 ...

DOMINVRT.SI

Funkcija pralnega stroja, s katero so oblačila ...

CEKIN.SI

Iz hitrega tempa prestolnice se je preselil v ...