Kdo bo dobil skrbništvo nad otroki, če se Harry in Meghan ločita?

S.B. /

TRAČI

0
26.10.2024, 4:00

Nekateri trdijo, da se bo v tem primeru aktiviral stari kraljevi zakon, drugi sprašujejo: "Se spomnite, kaj se je zgodilo, ko sta se princesa Diana in kralj Karel ločila?"

Kdo bo dobil skrbništvo nad otroki, če se Harry in Meghan ločita?

Govorice o morebitnem razhodu med Meghan Markle in princem Harryjem so sprožile tudi val komentarjev med kraljevimi oboževalci, zlasti glede skrbništva nad njunima otrokoma, Archiejem in Lilibet.

Eden izmed britanskih oboževalcev kraljeve družine je komentiral: "Govoril sem s prijateljem v Združenem kraljestvu, ki je seznanjen s kraljevimi zadevami in pravi, da če se ločita, bi se skrbništvo nad otroki lahko določilo v skladu s starim kraljevim 'zakonom', ki pravi, da je poreklo odločilni dejavnik za nasledstvo krone."

Princ Harry in Meghan Markle.
Princ Harry in Meghan Markle. / FOTO: Profimedia

Vprašanje, kdo bo prevzel skrbništvo nad Archiejem in Lilibeth, je postalo osrednja tema med oboževalci, še posebej, ko so se spomnili primera princa Karla in princese Diane. Eden izmed uporabnikov se je spomnil pravila, ki je veljalo med njuno ločitvijo.

"Ko sta se Karel in Diana ločila, je prišla v poštev avtoriteta krone, ki je izjavila, da je kraljica skrbnica princev Williama in Harryja. Ko sem to omenil ljudem, niso vedeli, o čem govorim," je pojasnil bralec.Čeprav so govorice o ločitvi razburile javnost, kraljeva komentatorka in avtorica Petronella Wyatt meni, da je razhod Meghan in Harryja malo verjeten zaradi zakonov o skrbništvu v Ameriki, pa tudi zaradi napetih odnosov vojvode sussekškega z njegovim bratom, princem Williamom.

"Princ Harry je požgal vse mostove ... Njegovi otroci, ki so ameriški državljani, bodo vzgojeni kot Američani ... Kaj bi se zgodilo z otroki glede na ameriške zakone o skrbništvu?" je vprašala Wyattova in namignila, da bi morebitna ločitev še dodatno zapletla situacijo.

Harry in Meghan
Harry in Meghan / FOTO: POP TV

Ves svet napoveduje njuno ločitev

Njuna nedavna posamična nastopa v javnosti sta samo podžgala govorice o ločitvi. Medtem ko je princ Harry potoval v Afriko, in obiskal Lesoto ter se udeležil večerje, ki jo je organizirala Svetovna zdravstvena organizacija v New Yorku, posvečeno ljudem, ki so bili žrtve nasilja v otroštvu, se je Meghan Markle sprehodila po rdeči preprogi v Los Angelesu in v pomagala pri razvojnem programu za dekleta, ki se učijo pridobiti samozavest in neodvisnost. 

Oba se evs čas v javnosti pojavljata sama. Brez da bi drug drugega držala za roko in pozirala pred objektivi, kot nekoč. Britanski mediji so celo vidno izpostavili vprašanje – kje je Meghan? Meghan pa se je kmalu zatem pojavila v javnosti, a brez moža. In ni bilo treba dolgo čakati, preden so se oglasili viri blizu kraljeve družine, pa tudi analitiki, ki so specializirani za dogodke v Buckinghamski palači.

Nekateri menijo, da Meghan ne bi mogla živeti brez Harryja, a da se je on na življenje brez nje kar dobro prilagodil. Ugiba se tudi, da bi se Harry, če bi se ločil, zagotovo zlahka pobotal z družino, medtem ko drugi analitiki menijo, da si Meghan ne želi ločitve, ker je njena javna podoba trenutno tesno povezana s poroko s princem Harryjem.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Vir: zena.blic.rs

NOVICE

'Proti medijem se lahko borimo tako, da prostor ...

ŠPORT

Bagnaia: Vem, da je včasih bolje biti ...

POP IN

Na dražbo gre originalni tipkopis ene izmed ...

TV ODDAJE

Boris Vidovič: Kmetija ni bila prava zanj, našel ...

VIZITA.SI

8 vzrokov za pomanjkanje vitamina D

OKUSNO.JE

5 kvašenih dobrot, s katerimi se lahko sladkate ...

ZADOVOLJNA.SI

Javno priznala, kje vse se je predajala mesenim ...

MOSKISVET.COM

To je razlog, da slavna igralka ne želi nikoli ...

BIBALEZE.SI

Kdo bo dobil skrbništvo nad otroki, če se Harry ...

CEKIN.SI

Kdo je človek, ki mu je Temu prinesel milijarde?

DOMINVRT.SI

Izbira hišnega ljubljenčka razkriva marsikaj o ...

CEKIN.SI

Okrutni diktator ali najboljši šef: Kaj je prava ...