Pevec na družinskem sprehodu ni niti za trenutek odložil telefona

S.B. /

TRAČI

0
10.09.2024, 8:31

Frontman skupine Muse Matt Bellamy in njegova žena, igralka Elle Evans, sta hčerko odpeljala na sprehod po Londonu. Pevec je ves čas telefoniral in se ni pustil motiti hčerki, ki je na vsak način želela njegovo pozornost.

Pevec na družinskem sprehodu ni niti za trenutek odložil telefona

V današnjem digitalnem svetu so pametni telefoni postali bistven del vsakdanjega življenja. Čeprav ponujajo številne ugodnosti, ima lahko njihova pretirana uporaba – zlasti s strani staršev – neželene posledice, še posebej pri majhnih otrocih. Način, kako starši uporabljajo svoje telefone v bližini svojih otrok, pomembno vpliva na otrokov čustveni, kognitivni in socialni razvoj. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Frontman skupine Muse Matt Bellamy in njegova žena, igralka Elle Evans, sta hčerko odpeljala na sprehod po Londonu. Med sprehodom so jim sledili paparaci, ki so v objektiv ujeli pevca, ki iz svojih rok nikakor ni spustil telefona, čeprav ga je hčerka vidno prosila za pozornost. 

Matt Bellamy in njegova žena, igralka Elle Evans, skupaj s hčerko na sprehodu.
Matt Bellamy in njegova žena, igralka Elle Evans, skupaj s hčerko na sprehodu. / FOTO: Profimedia

Trden in zdrav odnos med starši in otroki je zgrajen na zaupanju, komunikaciji in skupnih izkušnjah. Prekomerna uporaba pametnih telefonov lahko spodkoplje ta odnos in ustvari nepovezanost med starši in njihovimi otroki. Če otrok meni, da je starš vedno preveč zaposlen s telefonom, se lahko začne počutiti manj pomembnega ali cenjenega, kar lahko škoduje odnosu med staršem in otrokom.

Matt nikakor ni spustil telefona iz rok.
Matt nikakor ni spustil telefona iz rok. / FOTO: Profimedia

Kakovost skupnega časa je pomembna. Če so starši fizično prisotni, vendar mentalno zaposleni s svojimi telefoni, bodo otroci opazili pomanjkanje resnične pozornosti. Sčasoma lahko to povzroči šibkejše čustvene vezi in manj učinkovito komunikacijo v družini. 

Kadar ste skupaj z otroki, se naučite telefon pospraviti in pozornost nameniti svojemu malčku. Bistveno je, da se starši zavedamo svojih toksičnih navad glede pametnih telefonov in si namerno prizadevamo omejiti uporabo telefona v bližini svojih otrok. Tukaj je nekaj strategij za spodbujanje zavestnega vedenja:

Postavite meje: Določite določene ure, ko so telefoni prepovedani, na primer med družinskimi obroki, časom iger ali rutinami pred spanjem.

Bodite zgled: Bodite vzor pri zdravi uporabi telefona, dajajte prednost interakciji iz oči v oči, pokažite, da so povezave v resničnem življenju dragocenejše od digitalnih.

Ustvarite območja brez tehnologije: Določite določene predele doma, kot sta jedilnica ali spalnica, kjer tehnologija ni dovoljena, da spodbudite interakcijo in povezovanje v družini.

Bodite prisotni: Vadite aktivno poslušanje in bodite popolnoma vključeni, kadar preživljate čas s svojim otrokom. To pomaga okrepiti močno čustveno povezavo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

NOVICE

Izrael napovedal začetek nove faze v vojni

ŠPORT

City ni našel pravega odgovora na dobro ...

POP IN

Statistika novega filma razkrila toksično stran ...

TV ODDAJE

Nik Triler mora v areno, gozdarji se pripravljajo ...

VIZITA.SI

Ste tudi vi nenadoma zboleli?

OKUSNO.JE

Kako pravilno skuhamo ajdovo kašo?

ZADOVOLJNA.SI

Vložila vlogo za ločitev, po mesecu dni ponovno ...

MOSKISVET.COM

Bila je prava lepotica, nato pa je zapadla v ...

BIBALEZE.SI

Ta najstnik si je do sedmega leta delil posteljo ...

CEKIN.SI

Je islandska lava lahko trajnostni gradbeni ...

DOMINVRT.SI

Stvar, ki jo jeseni pogosto pozabimo očistiti

VIZITA.SI

Načini, kako lahko pomagamo imunskemu sistemu