Ibrahimović: 'To, da me je mama pretepala, je bilo za nas nekaj normalnega'

S.B. /

NOVICE

2
11.10.2023, 11:06

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je iskreno spregovoril o svojem otroštvu, ki je bilo prežeto z nasiljem in agresijo. Na ta način sta ga starša disciplinirala in dosegla, da je opravljal vsakdanje obveznosti. Sam pravi, da to ni pustilo čustvenih brazgotin, temveč ga naredilo zgolj močnejšega. Več v spodnjem prispevku.

Ibrahimović: 'To, da me je mama pretepala, je bilo za nas nekaj normalnega'

"Bil sem nor, divji, veliko časa sem preživljal na prostem, veliko sem igral nogomet, vseeno pa sem se moral držati reda in discipline ter redno obiskovati pouk, ker če bi slučajno manjkal v šoli, bi me oče pretepel, kar je v našem svetu nekaj popolnoma normalnega," je dejal Ibrahimović, nakar ga je voditelj oddaje Piers Morgan vprašal, na kakšen način je to oče počel. 

"Postal je agresiven in poskrbel, da sem opravil, kar sem moral, brez da bi do nasilja dejansko prišlo. Oče me pravzaprav ni tepel, to je počela moja mama. Ona je bila tista, ki me je pretepala. Za to je uporabljala leseno kuhalnico in me z njo pretepala, vse dokler se ni zlomila. Ko se je zlomila, mi je ukazala, da moram kupiti novo. Jaz pa sem si mislil, pa saj je nisem zlomil jaz, ti si jo. Ampak vseeno je to bila moja krivda," je pojasnil nogometaš. 

Zlatan Ibrahimović pravi, da so ga udarci matere naredili močnejšega.
Zlatan Ibrahimović pravi, da so ga udarci matere naredili močnejšega. / FOTO: Profimedia

 Morgan ga je nato vprašal, koliko kuhalnic je tako mama zlomila, ko ga je pretepala z njimi, Zlatan pa je odgovoril: "Veliko, veliko, veliko ... Nato je prišlo do trenutka, ko je mama namesto kuhalnice prijela v roko lesen valjar za testo. Takrat pa sem zbežal in ji rekel, da je to prehudo in da se me ne sme s tem dotakniti, a moj prostest je bil zaman. To je bilo v naši družini nekaj normalnega." 

Morgan mu je dejal, da si bodo intervju najbrž ogledali ljudje, ki tega nikdar niso izkusili. Zanimalo ga je, ali Zlatan meni, da je zaradi nasilja v družini imel kakršne koli posledice na duševnem zdravju. Na kar je Zlatan odločno odgovoril: "Ne! To me je naredilo močnejšega."

Dodal je še, da zdaj, ko je sam starš, bolje razume, skozi kaj so šli njegovi starši, in verjame, da jim je bilo zelo težko. "Jaz zdaj v letu 2023 živim v drugače, pod drugačnimi pogoji, sem sem prišel v elegantni obleki in takšne priložnosti, takšnih trenutkov si moji starši niso mogli privoščiti."

Zlatan s soprogo in sinovoma Maksimilijanom in Vincentom
Zlatan s soprogo in sinovoma Maksimilijanom in Vincentom / FOTO: Profimedia

Biografski film Jaz sem Zlatan prikazuje otroštvo in odraščanje Zlatana Ibrahimovića v neizprosni švedski četrti. Otrok priseljencev se je zatekel k nogometu, v katerem je uresničil svojo nadarjenost in samozavest, ki sta ga izstrelili med zvezde. Igral je za Ajax, Juventus, Inter, Milan, PSG in Manchester United. Film podrobno prikaže njegovo življenje in vez z Rosengårdom, četrtjo v Malmöju, ki bo zanj vedno dom. Spremljamo, kako se odpravi na dolgo pot, sprva na kolesu v center mesta, nato pa v širni svet. Ves čas sledi svojemu motu: Poslušam, a ne slišim, s čimer sprejema dobre nasvete, a ostaja takšen, kakršen je. Film si lahko ogledate na programu Kanal A, danes ob 20. uri.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

NOVICE

Centru Beograda vzeli tudi avtobusno postajo: 'To ...

ŠPORT

Prvi polčas v znamenju gostov iz Dubaja (42:58)*

POP IN

Umrl Igor Misdaris, pevec in nekdanji tekmovalec ...

TV ODDAJE

Zdaj gre zares: začenja se spektakularna 10. ...

VIZITA.SI

5 znakov, da so jetra zamaščena

OKUSNO.JE

Recept za najboljši jabolčni štrudelj

ZADOVOLJNA.SI

Tako blesti leto po ločitvi

MOSKISVET.COM

Za zmenek je zapravil vrtoglavih 152.000 evrov

BIBALEZE.SI

Razkritje otrokovega imena pred rojstvom – da ali ...

CEKIN.SI

Začetek študijskega leta za bruce: kako se ...

DOMINVRT.SI

Alufolijo lahko v kopalnici uporabite tudi tako

MOSKISVET.COM

Toliko kave bi morali spiti na dan