
Pri pobiranju hrane s tal je treba upoštevati dve stvari: kakšno živilo vam je padlo in kakšna tla so.
Več bakterij se nabere na laminatu kot na preprogi, ki jo pogosteje sesamo.
Pomembne so tudi sestavine živila. Če ima živilo veliko vode, kot so na primer pire krompir in makaroni, se bodo bakterije hitreje nalepile. Če gre za suho živilo, kot sta piškot ali čips, se bo na njem zadržalo manj bakterij. Dovolj je le, da popihate po živilu in bakterije boste odstranili.
Ključno je, da veste, da je najpogostejši problem salmonela, ki lahko na površini preživi tudi do štiri tedne. Nanjo so najbolj občutljivi otroci, ki še nimajo tako razvitega obrambnega sistema kot odrasli.
Ni nujno, da bo otrok zbolel, če poje hrano s tal. Nekateri ne zbolijo tudi, če jedo pesek ali zemljo. Strokovnjaki pa vseeno priporočajo, da hrano, ki pade na tla, vržete proč, ker nikoli ne veste, kako čista so tla.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV