Bučke vsebujejo veliko vode in veljajo za zelo nizkokalorično živilo, vendar pa po drugi strani v njih najdemo ogromno za zdravje pomembnih hranil, kot so recimo izdatne količine vitamina C, vitamine skupine B in druge antioksidante, ki pomagajo krepiti naš imunski sistem.
Hkrati pa so bučke tudi odličen vir vlaknin, ki spodbujajo prebavo, ter kalija, ki je dober za srčno-žilni sistem. In čeprav otroci ponavadi niso veliki ljubitelji zelenjave in zeleno obarvanih živil, pa so juhice tiste vrste jedi, ki jih z veseljem pojedo. Zato vam predstavljamo recept, ki ga je pripravil vodja kuhinje Zagorje ob Savi, Matej Rotar. Priprava je enostavna, malčki pa bodo navdušeni nad okusom te slastne kremno zelenjavne juhice.

Sestavine:
- bučke,
- krompir,
- maslo,
- sladka smetana,
- mleko,
- moka,
- sol,
- timijan,
- šetraj,
- lovor,
- peteršilj.
Priprava:
Na maslu prepražimo moko in med stalnim mešanjem zalijemo z mrzlim mlekom. Dodamo narezane bučke in začimbe. Malo pokuhamo in dodamo na kocke kuhan krompir. Na koncu vmešamo smetano in peteršilj. Krompir lahko zamenjamo po želji z drobnimi testeninami, s kroglicami, popečenim kruhom ...
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV