Malčki strašno uživajo v peki. Čeprav boste imeli več dela s pospravljanjem, jim pustite veselje, da sami tehtajo sestavine. Naj odmerjajo, mešajo, pretakajo, ubijejo jajce.
Packanje, gnetenje in valjanje testa, oblikovanje piškotov jih izredno veseli. Zabavno se jim zdi, če jih lahko okrasijo z vsem možnim: suhim sadjem, oreški, jedilnimi barvami, pisanimi drobtinicami ...

No, če jih kaj ostane, jih lahko podarite kot darilo v darilni škatli. Najbolj bodo medenjakov vnukov veseli babice in dedki, tete in strici, pa tudi vzgojiteljice.
Nepozabno doživetje pa bo za vaše otroke, če boste medenjake zvečer pripravili za dobre može. Z obveznim kozarcem mleka, seveda. Kar vriskali bodo od veselja, ko jih bodo zjutraj pričakale drobtinice in kapljice politega mleka z zahvalnim pismom dobrega moža. Na darila bodo kar pozabili, boste videli.
Mehke medenjake smo z našimi malčki pekli tudi mi. In samo vam zaupamo naš skrivni recept, ki ni še nikoli razočaral. Dobri možje se v našo hišo vedno znova radi vračajo.
Sestavine: 30 dag bele moke |
Postopek:
Zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol, sladkor v prahu, mešanico začimb za medenjake in naribano limono. Stopite maslo in vanj vmešajte med, da se segreje. Jajca razžvrkljajte. Tekoče sestavine nato dodajte k suhim in mešajte, da nastane masa za medenjake. Maso dajte počivati v hladilnik vsaj eno uro. Če se vam mudi, lahko tudi v zamrzovalnik za manj časa, na primer za 15, 20 minut.
Ko se testo dovolj spočije, ga lahko ali razvaljate in izrežete z modelčki za piškote ali pa oblikujte kroglice. Medenjake okrasite po želji.
Peka:
Medenjake položite na pekač, obložen s peka papirjem. Pecite v pečici na 180 stopinj Celzija od 12 do 15 minut, odvisno od pečice in debelosti medenjakov.
Pa dober tek!
Več receptov za okusne božične sladice najdete na Okusno.je.

Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV