Bibaleze.si

Okusna čokoladna torta iz palačink, ki bo navdušila najmlajše

S.B.

Prehrana

0
31. 12. 2023 05.00

Torta s čokoladno kremo in palačinkami je nekaj najboljšega za tiste dni, ko nimate veliko časa, pa bi radi svoje najbližje pocrkljali s kakšno okusno sladico. Zanjo ne potrebujete pečice in vse, kar je potrebno, je pripraviti kremo, speči palačinke ter sestaviti najboljšo čokoladno torto, pri čemer vam bodo prav gotovo z veseljem pomagali tudi najmlajši.

torta

Sestavine za palačinke:

100 g moke (gladke ali pol gladke, pol ostre)
1 žlička sladkorja
2 ščepca soli
2 jajci
300 ml mleka
1 žlica olja

Pri pripravi te okusne sladice vam lahko pomagajo tudi najmlajši.
Pri pripravi te okusne sladice vam lahko pomagajo tudi najmlajši.FOTO: Adobe Stock

Priprava mase za palačinke:

V skledo stresemo moko ter dodamo sol in sladkor, nato dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja. Sestavine mešamo z metlico ali mešalnikom ter postopoma pobiramo moko okoli jamice, vse dokler ne dobimo gladke in goste zmesi. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo mleko, da pridobimo gladko tekočo zmes za palačinke, ki ne sme biti preveč gosta niti preveč vodena. Maso pustimo počivati 20 min, pred peko pa jo še enkrat dodobra premešamo. Ponev za palačinke namastimo z nekaj kapljicami olja ter maso pečemo do zlato rumene barve. 

Sestavine za čokoladni nadev:

180 g temne čokolade

70 g sladkorja

40 g koruznega škroba

30 g nesladkanega kakava v prahu

1 ščepec soli

600 ml mleka

6 rumenjakov

30 g zmehčanega masla

Postopek priprave čokoladne torte iz palačink.
Postopek priprave čokoladne torte iz palačink.FOTO: Adobe Stock

Priprava nadeva:

Na koščke narezano čokolado stresemo v skledo in nanjo postavimo drobno cedilo. V kozici zmešamo sladkor, koruzni škrob, kakav in sol. V mešanico vmešamo malo mleka (samo toliko, da dobimo gosto pasto), nato pa vanjo vmešamo še preostalo mleko, rumenjake in maslo. Kozico pristavimo na kuhalnik in vsebino med mešanjem počasi segrevamo. Ko zmes zavre in se zgosti, kozico odstavimo. 

Močno mešamo 1 do 2 minuti, potem pa zmes čez cedilo vlijemo v skledo s čokolado. Počakamo 2 minuti, potem pa dobro premešamo, da dobimo gladko čokoladno kremo. Le-to mešamo s kuhalnico še toliko časa, da se ohladi na sobno temperaturo ter postane gladka in svilena. Na površino pripravljene kreme nežno položimo folijo za živila (tako preprečimo, da se na površini naredi kožica). Do uporabe jo shranimo v hladilniku. 

Poskusite kos najhitreje pripravljene čokoladne tortice.
Poskusite kos najhitreje pripravljene čokoladne tortice.FOTO: Adobe Stock

Sestava čokoladne torte:

Na lep krožnik ali pladenj položimo palačinko in jo premažemo z malo čokoladne kreme (pri tem pustimo približno 1 cm praznega roba). Na namazano palačinko položimo drugo palačinko in jo premažemo s kremo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh palačink oz. kreme. Ko s smetano in kremo okrasimo zadnjo palačinko, torto okrasimo s sesekljanimi oreščki ali svežimi malinami. Pripravljeno sladico takoj postrežemo ali pa jo za 2 uri shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. 

Vir: Okusno.je

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 855