Jesenski večeri so kot nalašč za družinska druženja v dnevnem prostoru. Da bi razveselili tako starejše kot tudi mlajše člane družine, smo za vas poiskali enega izmed receptov za najbolj okusne male fritule ali miške z okusom jabolka in cimeta. Njihova priprava je enostavna, otroci pa bodo navdušeni.
Sestavine:
1 jajce
3 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
180 g tekočega jogurta
1 žlica ruma
Ščepec soli
200 g pšenične gladke moke
Polovica vrečke pecilnega praška
1 naribano jabolko
Čajna žlička cimeta

Postopek priprave:
Jabolko operite in naribajte ter posujte z žlico sladkorja. Pustite počivati 10 minut, da jabolko razpusti sok, nato pa ga z rokami odcedite.
Z metlico vmešajte jajca, jogurt, sladkor, vanillin sladkor, rum, sol in cimet. Masi dodajte naribano in ožeto jabolko ter zmes dobro premešajte. Postopoma dodajajte moko in pecilni prašek ter ves čas mešajte z metlico, da pridobite povsem gladko zmes.
V globoki ponvi ogrejte olje za cvrtje in z obema rokama primite po eno čajno žličko. Žlički najprej pomočite v posodo z oljem, nato pa z eno žličko zajemite testo iz mase, z drugo pa ga potisnite v ponev. Pri tem imejte v mislih, da miške s toplotno obdelavo še nekoliko narastejo, tako da ne pretiravajte s količino mišk v ponvi. Ko ena stran miške dobi zlato-rjavo barvo, jo obrnite še na drugo stran.
Še tople posujte s sladkorjem v prahu in jih postrezite najbližjim.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV