Toplejši dnevi kar kličejo po osvežitvi sladoledom, ki pa ga otroci naravnost obožujejo. Za rojstnodnevno zabavo ali pa kar tako, za sladkanje na domačem vrtu si lahko hitro pripravite domači sladoled iz samo dveh sestavin, ki bo navdušil tako starejše kot tudi najmlajše sladokusce.
Potrebujete:
- 4 velike zrele banane
- 4 žlice čokoladnega namaza
Postopek priprave:
Namesto, da bi zrele banane romale v kompost, jih uporabite za izdelavo domačega sladoleda. Štiri velike, zrele banane olupimo in narežemo na enakomerno debele kolobarje, ki jih shranimo v posodo, ki jo zapremo in za vsaj dve uri (najbolje kar čez noč) shranimo v hladilnik, da kolobarji zamrznejo.
Zamrznjene kolobarje gladko zmiksamo s pomočjo električnega mešalnika ali blenderja. Pazimo, da jih mešamo toliko časa, da dobimo povsem gladko in kremasto zmes oziroma sladoled.
Sladoledu nežno primešamo štiri žlice čokoladnega namaza in ga postrežemo. Če imate radi bolj kompakten sladoled, ga lahko za nekaj časa v modelčkih spravite v zamrzovalnik. Sladoled lahko postrežete s čokoladnim prelivom in ga okrasite s čokoladnimi mrvicami. Otroci bodo prav gotovo navdušeni.

Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV