Bučke so zelo zdrave, saj med drugim vsebujejo vitamin C, molibden, vitamine B1, B2, B3, B6, mangan, kalij, magnezij, fosfor, omega 3 maščobe in zelo malo kalorij. Delujejo antiksodativno in protivnetno.
Mamica Anja ima enoletnika in zaupala nam je, da njen sinek med uvajanjem goste hrane pri šestih mesecih nikakor ni maral bučk. Ker jih je vseeno želela dati na njegov jedilnik, je okus obogatila enkrat z riževimi kosmiči, drugič pa s krompirjem.
Potem je od drugih mamic izvedela, da bučke kombinirajo tudi s sadjem, recimo jabolkom ali banano. No, v kombinaciji s temi živili je kašico z veseljem jedel. Zato lahko tudi vi poskusite bučkam dodati koščke jabolka ali banane, da bodo vaši malčki z veseljem snedli zdravo malico.

Sestavine:
15–20 g bučk
15-20g jabolka/banane
15–20 g krompirja
žličke olja ( repično, sojino, orehovo, olivno ali sončnično)
Postopek:
Na koščke narezano bučko, jabolko in olupljen krompir kuhajte 20 minut v sopari ali v vodi. Kuhano pretlačite ali sesekljajte v gladko kašo (brez tekočine, če ste kuhali v vodi), vmešajte olje in ponudite primerno ohlajeno.
Ko je otrok že starejši, pa mu jih postreže kar s pirejem ali polento.
Na Okusno.je pa imajo številne recepte, v katerih so ena izmed glavnih sestavin bučke. Slastne obroke lahko pripravite za vso družino.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV