Jesensko obdobje je idealno za pripravo sladic in jedi iz sezonskega sadja in zelenjave. Med ljubšimi sestavinami domačega izvora so zagotovo jabolka, iz katerih se da pripraviti marsikaj okusnega. Tokrat smo za vas pripravili odličen recept za okusno biskvitno jabolčno pito, ki ne sme manjkati na obloženi družinski mizi.
Jabolčna pita je okusna sladica iz jabolk, ki so jo pogosto pekle že naše babice. Mi pa smo za vas izbrali enostaven recept, ki bo zagotovo uspel in navdušil družinske člane. Pa preverimo.

Sestavine:
Testo 1:
30 dag moke
1/2 pecilnega praška
15 dag masla
10 dag sladkorja
2 jajci
1 vanilin sladkor
1 dl limoninega soka
Testo 2:
2 jajci
15 dag sladkorja
1/2 dl olja
1/2 dl vode
1/2 pecilnega praška
1 vanilin sladkor
15 dag moke
Nadev:
5 kom naribanih ali nalistanih jabolk
0,25 kg sladkorja
3 jajca
mleti cimet
0,25 kg skute
Priprava:
Iz navedenih sestavin umešamo 1. testo in ga enakomerno z lopatko razporedimo po namazanem pekaču.
Čez testo naribamo jabolka, ki smo jih prej sladkali, dodali jajca, skuto in cimet ter dobro premešali.
Iz sestavin za 2. testo pripravimo bolj tekočo zmes in jo v obliki mreže polijemo po nadevu.
Pečemo v pečici pri 180 do 200 stopinjah Celzija 40 do 50 minut.

Še nekaj okusnih receptov iz jabolk:
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV