Bučno juho so rade pripravljale že naše babice in prababice.
Gre za izjemno zdravo zelenjavno kremno juhico, ki poskrbi za krepitev imunskega sistema, saj vsebuje številne vitamine in minerale, kot so vitamin A, C in E ter kalij. Poleg tega buča vsebuje tudi precej vlaknin, ki blagodejno vplivajo na prebavo in presnovo. Kar pa je pri tej juhici najbolje, pa je to, da jo lahko postrežete tudi dojenčkom od osmega meseca starosti dalje.
PREBERI ŠE: Kremna juha iz bučk za male jedce
Ta juha je veliko bolj zdrava in tudi cenejša od industrijskih instant juh, za pripravo pa je povsem enostavna. Primerna je za kosilo, pa tudi za zdravo in lahko večerjo. Recept, ki ga vrtčevski otroci naravnost obožujejo, pa je z nami z veseljem delil Matej Rotar, vodja vrtčevske kuhinje, ki s svojimi jedmi že vrsto let razveseljuje otroške brbončice.

Sestavine:
- bučke,
- krompir,
- maslo,
- sladka smetana,
- mleko,
- moka,
- sol,
- timijan,
- šetraj,
- lovor,
- peteršilj.
Postopek priprave:
Na maslu prepražimo moko in med stalnim mešanjem zalijemo z mrzlim mlekom. Dodamo narezane bučke in začimbe (če mislimo juho postreči tudi dojenčku, dodatek začimb prilagodimo glede na starost). Vsebino malo pokuhamo in dodamo še na kocke narezan, kuhan krompir. Na koncu vmešamo še smetano in peteršilj.
Namig:
Krompir lahko zamenjamo po želji z drobnimi testeninami, s kroglicami, popečenim kruhom ...
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV