Se bliža praznovanje rojstnega dne, kakšen poseben praznik ali pa si želite kar tako razveseliti svoje otroke s peko slastne čokoladne torte? Matej Rotar, vodja vrtčevske kuhinje, je za vas pripravil enostaven, a odličen recept, ki vas bo prav gotovo navdušil.
Sestavine:
Biskvit:
- 16 dag gladke moke,
- 3 dag grenkega kakava
- 24 dag sladkorja
- 6 jajc
- 1 vaniljin sladkor
- mleko za vlaženje biskvita
Krema:
- 0,25 litra rastlinske smetane
- 0,25 litra smetane
- 4 žlice Nutele, po okusu
- sladkor v prahu
- vaniljin sladkor
Dekoracija:
- stopljena čokolada – 0,6 kg
- sladka smetana – 1 liter

Priprava:
Jajca in sladkor ter vanilji sladkor penasto umešamo, dodamo presejan kakav in moko. Pečemo na 200 stopinj Celzija 20 do 25 minut v tortnem modelu. Tortni model predhodno namažemo z maslom. Pustimo, da se ohladi, ga prerežemo po sredini vodoravno in namočimo z mlekom.
Stepemo smetano in postopno umešamo Nutelo. Z maso premažemo prerezan biskvit, nanj položimo še drugo polovico in jo tudi premažemo. Torto prelijemo z raztopljeno čokolado in dekoriramo s smetano.
Namig:
Če pripravljate torto za odrasle, lahko mleko po želji nadomestite s sladkano vodo in rumom.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV