Hladnejša polovica leta je kot nalašč za peko okusnih in slastnih medenjakov. Pri pripravi vam lahko pomagajo tudi najmlajši in peko lahko izkoristite za družaben družinski večer, ki bo za otroke ustvaril polno ljubkih spominov na otroštvo. Ko medenjake pripravimo, je dobro, da jih takoj postrežemo ali pa zapremo v škatlo, saj lahko drugače postanejo trdi.
Sestavine in postopek priprave:
22 dag sladkorja in 3 jajca penasto umešamo.
Dodamo 56 dag moke (po želji polnozrnate),
3 velike žlice tekočega medu,
1 žličko sode, 1 žličko klinčkov in cimeta
ter 20 dag masla.
Ugnetemo testo, ki naj nekaj časa počiva na hladnem. Nato pa pridne roke kuharic ali otrok izdelajo medenjake. Pečemo 10 minut pri 170 stopinjah Celzija in nato so medenjaki videti tako:

Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV