Domače rogljičke obožujejo tako odrasli kot otroci. Kot pri vsakem receptu obstaja nešteto različic za pripravo, mi pa vam predstavljamo recept, po katerem so rogljički premazani z majonezo. Nad njihovo mehkobo pa bodo navdušeni vsi, ki jih bodo poskusili.
Sestavine:
500 ml tople vode
1 svež kvas
2 žlici sladkorja
2 čajni žlički soli
5–6 žlic majoneze
1,5 dcl olja
približno 1 kg moke
sezam, lan, kumina
100 g stopljene vroče margarine
Priprava:
Kvas razdrobimo v vroči vodi z 2 žlicama sladkorja in pustimo, da se aktivira, nato dodamo ostale sestavine za testo. Zgnetemo testo in pustimo, da se podvoji. Na pomokani površini oblikujemo rogljičke in jih polagamo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Pokrijemo jih s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno 20 minut. Vsak rogljiček malo namažemo z majonezo in potresemo s semeni. Pečemo na 180 stopinjah, dokler ne dobijo zlate barve. Ko so rogljički skoraj pripravljeni, segrejemo margarino. Vsakega večkrat namažemo z margarino in na koncu pokrijemo s krpo.
Vir: roditelji.story.hr