Na spletni platformi TikTok so postali izjemno priljubljeni krofi v obliki buče – popolna jesenska sladica. Po želji jih lahko pripravite tudi z bučnim nadevom, obstaja pa celo veganska različica sladice. Z njimi boste pa prav gotovo navdušili svoje najmlajše sladokusce!
Sestavine:
Krema iz bučnega testa:
450 ml polnomastnega mleka
2 rumenjaka
100 g granuliranega sladkorja
45 g koruznega škroba
50 g bučnega pireja
Tri četrt žličke bučnih začimb (četrt žličke mletega cimeta, osmina žličke mletega muškatnega oreščka, osmina žličke mletega ingverja, ščepec mletih nageljnovih žbic)
Krofi:
300 ml mleka
8 g aktivnega suhega kvasa
2 jajci
100 g nesoljenega masla (stopljenega)
50 g granuliranega sladkorja
600 g večnamenske moke
1 žlička soli
1 in pol žlička bučnih začimb (1 žlička mletega cimeta, četrt žličke mletega muškatnega oreščka, četrt žličke mletega ingverja in osmina žličke mletih nageljnovih žbic)
Preliv:
200 g sladkorja
2 žlički začimb za buče (1 žlička mletega cimeta, pol žličke mletega muškatnega oreščka, pol žličke mletega ingverja, četrt žličke mletih nageljnovih žbic)
Navodila:
Začnite s pripravo kreme iz bučnega testa:
V loncu segrejemo mleko. V skledi penasto stepemo rumenjake in sladkor, nato dodamo koruzni škrob in bučni pire. Odstavimo mleko z ognja. Dodamo približno polovico toplega mleka v jajčno zmes in mešamo, dokler se zmes dobro ne premeša.
Vso jajčno mešanico dodamo v lonec z mlekom. Lonec pristavimo nazaj na ogenj in na srednjem ognju ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se ne zgosti (2 ali 3 minute). Odstranimo z ognja in slaščičarsko kremo hladimo v hladilniku vsaj 3 ure (pokrito s plastično folijo).
Krofi:
Segrejemo mleko, dokler ni toplo, in ga v skledi zmešamo s kvasom (pustimo stati 5 minut). Zmešamo jajca, maslo, sladkor, sol in mešanico kvasa. Dodamo polovico suhih sestavin (moko, sol in začimbe za buče) in mešamo, dokler se ne povežejo, preden dodamo preostale sestavine.
Testo preložimo na pomokano površino in ga nežno pregnetemo do gladkega. Testo prestavimo v pomokano skledo in pokrijemo ter pustimo vzhajati na sobni temperaturi za eno uro. Iz testa oblikujemo 100 g buče, uporabimo 4 vrvice, da naredimo obliko buče. Krofe v obliki buč položimo na peki papir.
Cvrtnik segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 2 minuti. Potresemo jih s sladkorjem in bučnimi začimbami ter napolnimo z bučno slaščičarsko kremo. Pa naj vam tekne!
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV