52-letna hollywoodska igralka Jennifer Garner, ki ima iz preteklega zakona s priljubljenim igralcem, režiserjem in producentom Benom Affleckom tri otroke – Violet, Samuela in Seraphino, v prostem času zelo rada ustvarja v kuhinji.
Posledično je začela na svojem osebnem Instagram profilu objavljati kuharske recepte, ki jih posname na izjemno zabaven način. Tokrat vam predstavljamo njen recept za piškote, ki se ob skodelici mleka še posebej priležejo za zajtrk.
Piškoti za zajtrk po receptu Jennifer Garner
Sestavine:
1 skodelica nebeljene moke za večnamensko uporabo
3/4 žličke sode bikarbone
1/2 žličke fine morske soli
1 skodelica valjanega ovsa
1 skodelica drobno mletih pšeničnih kosmičev
1/2 skodelice polnozrnate moke
1/2 skodelice nesladkane kokosove moke
1/8 žličke muškatnega oreščka
1 čajna žlička ekstrakta vanilje
1 čajna žlička limonine lupine
2/3 skodelice sladkorja v prahu
2/3 skodelice rjavega sladkorja
8 žlic masla pri sobni temperaturi
2 veliki jajci, stepeni pri sobni temperaturi
čokoladne mrvice, po želji
Postopek priprave:
Rešetko v pečici postavite na sredino pečice in pečico segrejte na 350 stopinj. Štiri pladnje obložite s peki papirjem. V srednje veliki skledi penasto vmešajte moko, sodo bikarbono in sol. Dodajte oves, kosmiče, polnozrnato moko, kokosovo moko in muškatni orešček ter dobro pregnetite s konicami prstov.
V drugo skledo dodajte sladkor in vanj vtrite ekstrakt vanilje in nastrgano limonino lupinico. Sestavine se morajo dobro povezati.
V tretjo skledo dodajte maslo in ga približno minuto mešajte z mešalnikom na srednje visoki hitrosti, dokler ne pridobite gladke zmesi. Postopoma dodajajte mešanico sladkorja in nadaljujte s stepanjem še dve minuti oz. dokler ne bo zmes znova gladka. V maso z mešalnikom vmešajte še jajca, nato pa zmanjšajte hitrost mešalnika in postopoma dodajajte še mešanico moke ter stepajte, dokler ne pridobite homogene zmesi.
Z veliko žlico ali žlico za sladoled razporedite maso za piškote na pripravljene pekače v majhne kupčke. Med kupčki naj bo približno 2 cm razdalje. Piškote pečemo do zlatorjave barve, nekje od 15 do 17 minut. Po pečenju jih popolnoma ohladite.
Jennifer je v enem izmed intervjujev za podcast 'Happy Mum, Happy Baby' povedala, da bo njeno telo vedno kazalo znake, da je v življenju trikrat rodila, in to je niti malo ne moti. "Lahko zelo trdo delam in sem potem resnično v formi, vendar bom še vedno videti kot ženska, ki je rodila tri otroke," je še dodala. Leta 2019 jo je revija People razglasila za najlepšo žensko na svetu. Upravičeno, kajne?