Male prikupne slaščice na palčki ali bolj znano 'cake popsi' so iz dneva v dan bolj priljubljene. So tudi zelo priročne in zanimive za otroke, saj malčki raje pojedo okroglo tortico na palčki kot kos torte na krožniku s priborom. Kar pa je najboljše, z dodatki in okusi cake popsov lahko vedno eksperimentirate, kolikor vam dopušča domišljija.
Za vas smo pripravili recept za izdelavo teh malih slaščic na palčkah, s katerimi ne morete zgrešiti.
Potrebujete:
300 g mletih piškotov
5 žlic lešnikovega namaza
100 g kremnega sira
1 vaniljev sladkor
100 g sladkorja v prahu (za manj sladkosnede bo dovolj zvrhana jušna žlica sladkorja)
5 žlic mleka

Postopek:
Sestavine dodajte v večjo posodo in pregnetite. Oblikujte in okrasite po želji. Dodate lahko različne čokoladne prelive, barvne mrvice, zvezdice, pa tudi mleta semena pistacije, mandljev in lešnikov.
Če boste vaše cake popse okraševali z raznimi posipi, kot so kokosova moka, mrvice, morate to storiti, preden se čokolada na kroglicah strdi. Nato male tortice na palčkah za nekaj časa postavite v hladilnik, da se strdijo.
Namig:
Cake popse lahko postrežete obrnjene navzdol, na ravnem pladnju ali pa jih zataknete v stiropor, ki ga pred tem lahko ovijete v okrasni papir, da bo videti lepše. Posamezne tortice lahko postavite v papirnate posodice za kroglice in jih ovijete v okrasni celofan ter okrog zavežete pentljico.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV