SESTAVINE
1 žlička olivnega olja
1/2 sesekljane majhne čebule
1 olupljeno in na kocke narezano majhno korenje
po 1 ščepec zmletega ingverja, kumine in koriandra
2 žlički paradižnikove mezge
1 olupljen in na kockice narezan majhen krompir
1 žlica zrn kuhanega nesoljenega fižola maslenca ali bele fižolice (lahko tudi iz pločevinke)
2 žlici kokosovih kosmičev
90 ml vode
PRIPRAVA
1. V majhni kozici na srednji temperaturi segrejemo olje.
2. Dodamo čebulo in korenje ter počasi pražimo približno 5 minut, da se zmehčata.
3. Dodamo začimbe in paradižnikovo mezgo in med nenehnim mešanjem 3 minute segrevamo.
4. Polovico mešanice preložimo v skledico in pustimo, da stoji.
5. V kozico dodamo krompir, fižol, kokosove kosmiče in vodo. Zavremo, znižamo temperaturo, kozico pokrijemo in vsebino kuhamo približno 15 minut.
6. Pretlačimo v grob pire ali zmečkamo. Primešamo prihranjeno zelenjavo. Če hočemo redkejšo kašico, dodamo še nekaj vode.
Se tudi ti rad/a vrtiš po kuhinji in svoji družini pripravljaš slastne jedi? Prva gosta hrana za dojenčka, pisani in zdravi obroki za malčka, mamljive jedi za vso družino, sladice, malice in vse tisto, kar gre v slast vašim brbončicam ... Potem nikar ne odlašajte in naložite svoj recept TUKAJ!
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV