
SESTAVINE ZA 3 – 4 PORCIJE:
200 g francoske štruce (1 cm debele rezine)
2–3 žlice olivnega olja
strok česna
sol in poper
3–4 paradižnike
2 žlici pesta (vloženega)
40 g parmezana
PRIPRAVA:
1. Kruh narežite na 1 cm debele rezine. V ponvi segrejte olje, na njem 2 minuti pecite kruh, ga obrnite in pecite še 2 minuti.
2. Česen prerežite in z odrezano ploskvijo zdrgnite krušne rezine. Paradižnike operite in nakockajte. Kockice in pesto zmešajte ter razdelite na kruhke, začinite. Parmezan naribajte in razdelite povrhu.
Različice
Tuninina bruschetta : odcedite pločevinko tunine v lastnem soku, zmešajte 2 žlicama kaper in 1–2 žlicama kisle smetan
posujte s poprom.
Za lososovo bruschetto sesekljajte 2 trdo kuhani jajci, ju zmešajte z 1–2 žlicama gorčice, s soljo in poprom ter namažite na kruh. Sesekljajte 50 g prekajenega lososa, naložite na kruhke in okrasite z vršičkom koprca.
Nasvet: Če želite, da je jed brez maščobe, kruh preprosto popecite v opekaču.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV