
Že babice in vaše mame so vas med prehladom razvajale s kokošjo juho. Zdaj, ko je sezona, ko bakterije in virusi razsajajo, na višku, ne posegajte takoj po zdravilih. Če opazite, da ima vaš otrok zamašen nos, da pokašljuje, mu najprej postrezite krožnik domače kokošje juhe. Mnogi strokovnjaki, terapevti in zdravniki so enotnega mnenja, da ima ta juha zdravilno moč.
Zdravilne sestavine juhe
Verjetno niste vedeli, da kokošje meso vsebuje aminokislino cistein, ki se sprošča med kuhanjem. Deluje proti vnetju dihal. V njem se prav tako skriva cink, ki ublaži simptome prehlada.
Peteršilj, ki ga dodamo v juho, pa tako ali tako olajša dihanje, obenem pa krepi obrambni sistem.
Za zeleno in korenček je že na splošno znano, da zdravita kašelj.
Por prepreči hripavost in bolečine v grlu.
Čebula blaži kašelj in preprečuje širjenje bakterij in virusov.
Česen pa že od vekomaj priporočajo kot naravni antibiotik.
Recept za odlično kokošjo juho najdete TUKAJ.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV