
Bučno juho so pripravljale že naše babice in prababice. Je zelo zdrava juha, ki poskrbi, da ne boste zboleli, saj buče vsebujejo veliko vitamina A, C in E. Kalij, ki se skriva v njih, uravnava krvni pritisk, vlaknine pa poskrbijo za boljšo prebavo. Z rednim uživanjem preprečite tudi slabokrvnost in slab vid.
Za pripravo odlične juhe potrebujete 1 kg buče, čebulo, česen, lovorov list, muškatni orešček, smetano za kuhanje, olivno olje, sol in poper.
Najprej kockice buče prepražite na olju skupaj s stisnjenim česnom in sesekljano čebulo. Prelijte z vodo, začinite z lovorovim listom, muškatnim oreščkom in kuhajte približno pol ure. Popoprajte, solite, odstranite lovorov list in zmešajte v mešalniku. Na koncu vmešajte še sladko smetano.
Postrežete jo lahko okrašeno z bučnimi semeni.
Komentarji (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV