
Regratova juha
Sestavine
4 regratove korenine
2 korenčka
1 cvetača
peteršilj
ščepec drobnjaka
pest koprivnih listov
čebula
jajce
strok česna
2 žlici olja
voda
poper
sol
Priprava
Čebulo olupite in jo drobno sesekljate. Regratove korenine morate narezati na čim manjše kose, korenček pa na kockice. Vse skupaj prepražite na vročem olju in dodajte koprivne liste. Nato prelijte z vodo, solite, poprajte in na koncu potresite z drobno sesekljanim česnom in peteršiljem ter primešajte tudi stepeno jajce. V globokem krožniku juho potresite z drobnjakom.
Regratov pesto
Sestavine
12 dag očiščenega in narezanega regrata
8 dag parmezana
4 dag sira
20 žlic olivnega olja
4 jedilni žlici pinjol
2 strok česna
sol
Priprava
V možnarju strite regrat in sol, nato ju prestavite v manjšo posodico. V možnar dajte česen in pinjole, vse skupaj strite in dodajte v skledo k regratu. Na mešanico naroban sir in parmezan, nato pa dodajte olivno olje.

Regratova solata
Sestavine
regrat
banana
kivi
vijolice
trobentice
divji drobnjak
česen
jabolčni kis
repično olje
Priprava
Banano narežite na kolobarje, kivi na manjše kose in zmešajte. Dodajte opran in očiščen regrat, vijolice, trobentice, sesekljan česen in divji drobnjak. Pokapljajte z repičnim oljem in jabolčnim kisom.
Regratov smoothie
Sestavine
10 regratovih listov
125 g špargljev
¼ melone
175 g kumare
Priprava
Šparglje operite, odstranite olesenele dele in narežite na manjše kose. Kumare operite, olupite in narežite na manjše kose. Meloni odstranite peške, jo olupite in narežemo na manjše kose. Regrat operite in očistite. Vse skupaj dajte v sokovnik in iztisnite smoothie.

Riž z regratovimi popki
Sestavine
7 dl juhe
5 dag masla
5 dag parmezana
20 dag regratovih popkov
10 dag čemaževih listov
1 čebula
3 žlice oljčnega olja
20 dag riža
sol
poper
Priprava
Najprej na olju prepražite čebulo, ki ste jo pred tem sesekljali. Regratove popke operite in jih dodajte čebuli. Operite tudi čemaževe liste, ki jih najprej operite, nato sesekljajte in dodajte čebuli in regratovim popkom. Nekaj časa pražite in primešajte riž, zalijte z juho. Po okusu solite in poprate. Dušite, dokler riž ne vpije tekočine. Čisto na koncu umešajte maslo in parmezan.
Več kot 10 okusnih receptov najdete TUKAJ.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV