
Maline so bogat vir vitamina A in vitamina C, delujejo pa tudi kot odličen antioksidant. Čistijo črevesje ter odpravljajo zaprtost in pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami. Prav tako pa so eden izmed najbolj koristnih sadežev, saj vsebujejo več zdravilnih in koristnih snovi kakor kivi, paradižnik ali brokoli.

Torta, pecivo, marmelada, kompot, sladoled ... in še in še!
Maline so zelo dobre same – ko jih oberete, jih splaknite pod tekočo vodo in pojejte. Zelo okusne pa so tudi, če jih uporabimo za peko tort in peciv, če iz njih pripravimo kompot ali marmelado, otroke pa bomo zagotovo najbolj razveselili z malinovim sladoledom.
Kako narediti zares dober malinov sladoled, ki ga boste lahko takoj postregli malim nadobudnežem?
Potrebovali boste 500 g malin, 200 ml sladke smetane, 250 g mascarpone sira, sladkor po okusu (odvisno, kako zrele maline imate).
Priprava: V mešalniku zmešajte maline, sladko smetano in mascarpone, sladkor pa nato dodajte po okusu. Ker je mascarpone zares gost, boste dobili precej trdno mešanico, ki jo lahko takoj postrežete, lahko pa sladoled za nekaj časa postavite z zamrzovalnik – ta bo tudi po zamrznitvi ostal lepo mehak in ga lahko servirate takoj, ko ga boste vzeli iz zamrzovalnika. Pa dober tek!
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV