
Sestavine za 4 osebe
4 bučke
200 g sveže špinače
100 gramov kremnega sira
1 čebula
2 stroka česna
4 jedilne žlice oljčnega olja
malo bazilike
sol
poper
Priprava
Špinačo operite in odcedite. Bučke očistite in narežite na kolobarje. V ponvi segrejte malo olja in prepražite na drobno sesekljano čebulo in česen. Nato dodajte bučke, špinačo in dušite nekaj minut. Dolijte od 7 do 8 dl vrele vode in kuhajte 30 minut na zmernem ognju. Začinite z baziliko, umešajte krem sirček, zmešajte s paličnim mešalnikom, solite in poprajte. Kuhajte še 5 minut in postrezite.
Več receptov za okusne juhe najdete na Okusno.je.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV