Strokovnjaki za prehrano pravijo, da domače kašice lahko zamrznete, vendar morate paziti, iz katerih živil so narejene. Če ste kašico naredili iz domačega sadja in zelenjave, potem zamrznite odvečno količino. Če sadje in zelenjavo kupujete, potem to ni smiselno početi, saj je le-to polno pesticidov.
Pri tem ne smete pozabiti označiti, kdaj ste kašico zamrznili. V zamrzovalniku lahko sadne ali zelenjavne kašice hranite do šest mesecev, mesne pa do dva meseca.
Strokovnjaki odsvetujejo, da zamrzujete kašice, ki vsebujejo adaptirano ali materino mleko. Prav tako ni priporočljivo zamrzniti kašice, ki vsebujejo krompir in špinačo.
Recepte za kašice najdete TUKAJ.
Ideja za novopečene mamice in njihove 'bibe'
Mamica Anja nam je pojasnila, da ji je nekaj mesecev, preden je njen sin začel uživati gosto hrano, babica pripravila oz. zamrznila kaj nekaj domačih kašic. Babica namreč živi daleč stran od prometa, ima večji vrt, manjši sadovnjak, je blizu gozda. Pripravila je več majhnih steklenih kozarčkov raznovrstnih sadnih in zelenjavnih kašic ter jih zamrznila. Na začetku so Anji kašice prišle res prav, tako je lahko uživala s svojim sončkom in 'vozičkala' ter se ji ni bilo treba v nedogled smukati po kuhinji in mešati kašice. Le-te so bile domače in zdrave, vzela sta jih lahko, kamorkoli sta šla. Ko je pojedel vse (ker je bil odličen jedec!), je babica znova pripravila kašice in sta jih zamrznili.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV