Bibaleze.si

Skutini štruklji po receptu kuharice Mateje iz porodnišnice Postojna

Bibaleze.si

Instagram

0
13. 01. 2024 01.15

Priljubljena kuharica Mateja iz porodnišnice Postojna nas je znova razveselila z enim izmed svojih receptov. Mlade mamice, ki se odločijo roditi v porodnišnici Postojna, se namreč zelo rade spominjajo okusa bele kave, za katero recept je kuharica Mateja pred kratkim javno delila na družabnih omrežjih, tokrat pa so pri porodnišnici Postojna objavili tudi recept skutinih štrukljev z rozinami, ki bo prav gotovo razveselil marsikatero med vami.

Skutni štruklji z rozinami.

Kuharica Mateja za mlade mamice pogosto pripravi tudi skutine štruklje z rozinami. Odzivi nanje naj bi bili fantastični. Zato so se v porodnišnici Postojna odločili deliti recept z vami. Tudi mi ga prilagamo v spodnjih vrsticah:

Za eno osebo:

15 dag skute

1 čajna žlička pšeničnega zdroba

1/2 velike žlice kisle smetane

1 drobno jajce

malo rozin, namočenih v rum

sladkamo po želji

limonina lupina neškropljenih limon

vanilijev sladkor

Bolnišnica Postojna
Bolnišnica PostojnaFOTO: Bolnišnica Postojna

Priprava:

Vse sestavine zmešate skupaj, le beljak stepete skupaj s sladkorjem in rahlo primešate ostalim sestavinam.

Da si olajšate delo, lahko kupite že pripravljeno vlečeno testo. Izberete tistega, ki je najbolj tanko valjano.

Vzamete dva lista testa, premažete po celotnem testu s pripravljenim nadevom. Rahlo zvijete, da bo štrukelj med kuhanjem lahko narastel. Pripravljen štrukelj zavijete v namočeno kuhinjsko krpo, posuto z drobtinami, zavijete, kot bi še enkrat zavijali štrukelj, in na koncu povežete z vrvico. Kuhate v osoljeni vodi, naj vre 35 minut, na polovici obrnete.

V tem času na maslu prepražite krušne drobtine, pazite, da bodo še svetle (ko bodo stale, bodo še potemnele).

Za kuhanje lahko uporabite tudi lonec soparnik. V soparniku štruklja ne zavijate v krpo in med kuhanjem ga ne obračate, ampak ga le položite v z maslom dobro namazan lonec. Kuhate prav tako 35 minut. Ko je kuhan, ga pustite 5 minut, da se sokovi umirijo.

Zvrnete ga na desko, poljubno narežete in posujete s prepraženimi drobtinami. Dober tek!

Če boste pripravljali štruklje po tem receptu, vas v porodnišnici Postojna lepo prosijo, da jih razveselite nazaj in jim pošljite fotografijo svoje sladice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Recept za znamenito belo kavo, po kateri se še leta po porodu toži marsikateri mladi mamici, pa najdete tukaj

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 855