Kuharica Mateja za mlade mamice pogosto pripravi tudi skutine štruklje z rozinami. Odzivi nanje naj bi bili fantastični. Zato so se v porodnišnici Postojna odločili deliti recept z vami. Tudi mi ga prilagamo v spodnjih vrsticah:
Za eno osebo:
15 dag skute
1 čajna žlička pšeničnega zdroba
1/2 velike žlice kisle smetane
1 drobno jajce
malo rozin, namočenih v rum
sladkamo po želji
limonina lupina neškropljenih limon
vanilijev sladkor

Priprava:
Vse sestavine zmešate skupaj, le beljak stepete skupaj s sladkorjem in rahlo primešate ostalim sestavinam.
Da si olajšate delo, lahko kupite že pripravljeno vlečeno testo. Izberete tistega, ki je najbolj tanko valjano.
Vzamete dva lista testa, premažete po celotnem testu s pripravljenim nadevom. Rahlo zvijete, da bo štrukelj med kuhanjem lahko narastel. Pripravljen štrukelj zavijete v namočeno kuhinjsko krpo, posuto z drobtinami, zavijete, kot bi še enkrat zavijali štrukelj, in na koncu povežete z vrvico. Kuhate v osoljeni vodi, naj vre 35 minut, na polovici obrnete.
V tem času na maslu prepražite krušne drobtine, pazite, da bodo še svetle (ko bodo stale, bodo še potemnele).
Za kuhanje lahko uporabite tudi lonec soparnik. V soparniku štruklja ne zavijate v krpo in med kuhanjem ga ne obračate, ampak ga le položite v z maslom dobro namazan lonec. Kuhate prav tako 35 minut. Ko je kuhan, ga pustite 5 minut, da se sokovi umirijo.
Zvrnete ga na desko, poljubno narežete in posujete s prepraženimi drobtinami. Dober tek!
Če boste pripravljali štruklje po tem receptu, vas v porodnišnici Postojna lepo prosijo, da jih razveselite nazaj in jim pošljite fotografijo svoje sladice.
Recept za znamenito belo kavo, po kateri se še leta po porodu toži marsikateri mladi mamici, pa najdete tukaj.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV