Tako slavni igralec vzgaja svoje otroke

Ž. H. /

NOVICE

0
21.09.2024, 5:00

"Toksična moškost" ni nekaj pozitivnega, kar lahko sklepamo že iz imena, še posebej slabo pa vpliva na vzgojo otrok – najbolj pri tistih z otroki različnih spolov.

Tako slavni igralec vzgaja svoje otroke

Fantje, ki bodo nekega dne postali moški, morajo biti trdni, močni, morajo biti pogumni, tvegati, znati se boriti za nekaj, tudi na fizični način, ko padejo, se morajo pobrati. Dekleta, ki bodo nekega dne postala ženske, lahko posvečajo pozornost videzu, logično je, da to počnejo, smejo jokati in s solzami doseči nekaj, moramo jih varovati. Ne, to ni način, kako bi morali vzgajati svoje otroke. Kljub temu pa pogosto zapademo v to past. To se najbolj vidi in odraža, če imamo otroke različnih spolov. Takrat vsak dan vidimo, če se tega zavemo, da otroke vzgajamo različno.

Nedavno je igralski zvezdnik Ashton Kutcher v podkastu Throwbacks priznal prav to in sprožil precej burno reakcijo. Priznal je namreč, da on in njegova žena Mila Kunis otroke vzgajata različno glede na spol. Skupaj imata 9-letno hčerko Wyatt in 7-letnega sina Dimitrija. Povedal je, da različni pristopi do vzgoje vsakega otroka večinoma temeljijo na spolnih stereotipih, ki se jih še ni povsem znebil.

Igralski parček ima različen pristop do vzgoje otrok glede na spol.
Igralski parček ima različen pristop do vzgoje otrok glede na spol. / FOTO: Profimedia

Izvedeli smo, da je v življenju izkusil veliko "toksične moškosti," za kar meni, da verjetno med drugim vpliva na njegov način vzgoje. Priznal je, da mu je lažje pri srcu, ko vidi sina, kako tvega, in da ga bolj "ganejo" solze njegove hčerke. Omenil je tudi, da mu je ta "spremenila ves svet." "Ne vem, ali gre za to, da sem oče deklice, ali je razlog to, da je bila ona prva, toda ko sem dobil hčerko, nikoli v življenju nisem bil tako zaljubljen,"  je izjavil. "Z Milo sva se veliko pogovarjala o tem ... Nikoli nisem nikogar tako ljubil. Nikoli."

Milo Kunis so v otroštvu zbadali zaradi njenega 'smešnega' videza
Preberi še:

Milo Kunis so v otroštvu zbadali zaradi njenega 'smešnega' videza

Po tem se je vrnil k dejstvu, da ju vzgaja različno, in pojasnil, da ima povsem drugačen pogled na varnost in prevzemanje tveganja, ko gre za sina in ko gre za hčerko. "Ko gre za sina, sem vedno tako: 'Ja, naredi to!'", je dejal. "Včeraj sva montirala kolesa na kolo. Do njega se obnašam v smislu: 'Poglej, če lahko skočiš po štirih stopnicah.'"

Ko gre za hčerko, pa stvari pri očetu delujejo povsem drugače. "Samo zaščititi jo želim. Ko moj sin joka, rečem: 'V redu, kaj smo se naučili? Gremo naprej.' A ko joka moja hči, se mi para srce in si ne morem pomagati."

V njegovi vzgoji je zagotove prisotne veliko toksične moškosti, dodal pa je še, da tudi njegova žena pristopa k vzgoji njunih otrok na različne načine. "Zelo je stroga do najine hčerke, z najinim sinom pa se zabava," pravi. "Mislim, da se tako medsebojno uravnoteživa."

Z ženo Milo jima uspeva vzpostavljati ravnovesje pri vzgoji.
Z ženo Milo jima uspeva vzpostavljati ravnovesje pri vzgoji. / FOTO: Profimedia

Zanimivo je, da sta pripravljena take osebne stvari izdati javnosti, oba pa sta bila že večkrat zelo iskrena glede vzgoje. Na primer, nekoč sta izjavila, da otroke kopata le takrat, ko vidita, da so umazani. Za pogum jima lahko le čestitamo.

Mila Kunis in Ashton Kutcher šokirala z izjavami o umivanju otrok
Preberi še:

Mila Kunis in Ashton Kutcher šokirala z izjavami o umivanju otrok

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

NOVICE

Makedonski župan Prešička obtožuje pritiska

ŠPORT

'Kapetan Kane' poskrbel za (ne)zadovoljstvo ...

POP IN

Nogometašica Alisha Lehmann: S fantom igrava za ...

TV ODDAJE

Jasminu ni uspelo, sreča je bila na Nikovi strani

VIZITA.SI

9 opozorilnih znakov, ki lahko nakazujejo na ...

OKUSNO.JE

Odlična jed na žlico, za katero obstaja le en ...

ZADOVOLJNA.SI

81-letnica našla ljubezen v 32 let mlajši igralki

MOSKISVET.COM

Tega Tito ni storil za nobeno drugo žensko

BIBALEZE.SI

Tako slavni igralec vzgaja svoje otroke

CEKIN.SI

Bomo doživeli nočno moro pred božičem?

DOMINVRT.SI

Meteorolog 24ur o tem, kakšna jesen je pred nami

BIBALEZE.SI

5 slovenskih jezer, ki vas bodo naravnost očarala