Potrebujete:
pol litra borovnic
2 žlici vode
vsaj 4 žlice sladkorja
pol litra smetane za stepanje
po želji vanilijev sladkor ali vanilijina esenca
Borovnice dobro operite in jih preglejte. Nezrele in umazane odstranite. Prebranim dodajte dve žlici vode in sladkor in na šibkem ognju kuhajte 10 minut, da se zmehčajo, sladkor pa stopi. Vmes nekajkrat premešajte.
Medtem ko se borovnice hladijo, stepite sladko smetano, po želji dodajte vanilijev sladkor ali vanilijevo esenco. Smetani dodajte ohlajene borovnice in sirup ter z žlico nežno premešajte, da dobite enakomerno obarvano kremo. To razdelite v desertne kozarce in za dve uri postavite v hladilnik. Po vrhu posujte z borovnicami.
Namesto borovnic lahko uporabite jagodičevje po svoji izbiri: maline, ribez, jagode, robide ...
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV