
Preberite si, kako lahko pripravite okusno proseno kašo z jabolki.
Potrebujete proseno kašo, riževo mleko, jabolka in kokos. Po želji lahko dodate še rozine.
Celotna priprava vam bo vzela 35 min (15 min kuhanje in 20 min pečenja).
Zavrite riževo mleko (lahko pol vode, pol mleka), dodajte proseno kašo, ki jo skuhajte po navodilih (približno 15 min), nato vmešajte naribana jabolka (lahko tudi rozine). Vse skupaj stresite v model za peko (na papir za peko) in posujte s kokosom. Pecite pri 200 stopinjah C, dokler kokos rahlo ne porjavi.
Če nimate časa za peko, lahko maso samo stresete v posodice in ohlajeno postrežete. Odlična varianta so tudi silikonski modeli.
Zahtevnejši lahko proseno kašo sladkate, dodate vanilijev sladkor in cimet.
Pridruži se Bibaleze kuharici in deli z nami skrivnosti mamine kuhinje. |
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV