
SESTAVINE ZA 16 HLEBČKOV
vrečka suhega kvasa
400 g pirine moke
2 žlici vložene jabolčne
čežane
2 jabolki (po 130 g)
100 g skute
50 ml repičnega olja
žlička soli, papir za peko
PRIPRAVA
1. Zmešajte kvas in moko. Jabolčno čežano zmešajte z 200 ml mlačne vode in ju z moko zgnetite v gladko testo. Pokrito naj vzhaja 30 minut.
2. Namažite pekač. Jabolki operite, zrežite na četr-tine, odstranite peščišča in ju na drobno naribajte.
Zmešajte skuto, olje, sol in naribani jabolki, vgnetite v testo in pustite še 1 uro vzhajati.
OTROCI POMAGAJO
Pri oblikovanju hlebčkov lahko pomagajo tudi najmlajši.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV