Bibaleze.si

Doma narejeni sladoled na palčkah

M. K.

Vse o prehrani

0
15. 07. 2016 07.41

Različnih vrst sadja je v izobilju, vseeno pa vam bo veliko otrok reklo, da imajo maline, hruške, melone itd. najraje v obliki sladoleda. Zakaj ne bi torej skupaj z njimi pripravili okusen domač sadni sladoled. Najbolje takšnega na palčkah!

Sladoled in sladoledne palčke - 1

 

Če vam sadje ostaja ...

V kolikor imate na domačem vrtu maline, robide, marelice, breskve ali hruške, ki jih ne morete porabiti sproti, je prava ideja predelava sadežev v marmelado, džem ali sladoled. V slednji obliki skoraj zagotovo ni dvoma, da bi morali za sodelovanje prositi tudi vaše najmlajše. Če boste delali sadni sladolec, počakajte, da sadež dozori – bolj, kot bo sladko, manj sladkorja boste potrebovali pri pripravi.

Osnova za dober sladoled

Poznamo več različnih načinov priprave sladoleda (z rumenjaki, v strojčku za sladoled po poredpisanem receptu itd.), a najpogosteje se v receptu znajdejo stepena sladka smetana, sladkor v prahu in sadje (po želji).

Najboljši je na palčkah!

Ko boste pripravili osnovo za sladoled, jo vlijte v modelčke za lučke, če pa teh nimate, so odličen nadomestek skodelice, jogurtovi lončki ali modelčki za mafine. Opremite jih palčkami in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!

Sladoled in sladoledne palčke - 1
Sladoled in sladoledne palčke - 1FOTO: Profimedia


 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 863