Če vam sadje ostaja ...
V kolikor imate na domačem vrtu maline, robide, marelice, breskve ali hruške, ki jih ne morete porabiti sproti, je prava ideja predelava sadežev v marmelado, džem ali sladoled. V slednji obliki skoraj zagotovo ni dvoma, da bi morali za sodelovanje prositi tudi vaše najmlajše. Če boste delali sadni sladolec, počakajte, da sadež dozori – bolj, kot bo sladko, manj sladkorja boste potrebovali pri pripravi.
Osnova za dober sladoled
Poznamo več različnih načinov priprave sladoleda (z rumenjaki, v strojčku za sladoled po poredpisanem receptu itd.), a najpogosteje se v receptu znajdejo stepena sladka smetana, sladkor v prahu in sadje (po želji).
Najboljši je na palčkah!
Ko boste pripravili osnovo za sladoled, jo vlijte v modelčke za lučke, če pa teh nimate, so odličen nadomestek skodelice, jogurtovi lončki ali modelčki za mafine. Opremite jih palčkami in za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Pa dober tek!

Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV