
SESTAVINE ZA 4–5 PORCIJ:
300 g pastinaka
250 g krompirja
1/4 l korenčkovega soka
50 g prosenih kosmičev
6 žlic repičnega olja
PRIPRAVA:
1. Pastina operite, očistite, olupite in na tanko narežite. Krompir operite, olupite in nakockajte.
2. Pastinak in krompir kuhajte v kozici s korenčkovim sokom najmanj 15 minut, in to pokrita ter na šibkem ognju.
3. Prosene kosmiče stresite v kašico in med nenehnim mešanjem kuhajte še 3 minute. Kozico odmaknite s plošče in kašico pretlačite z oljem. Če je potrebno, dodajte še malo vode. Kašico zamrznite po odmerkih.
Zamenjava: Namesto pastinaka lahko upora-bite korenček, koromač ali gomoljno zeleno.
Prednost: Krompir in pastinak sta lahko pre-bavljiva. Eterično olje v pastinaku blaži krče v trebuščku in napenjanje. Proso je vir železa.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV