Špinača je eno redkih živil bogatih z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti, vsebuje pa še kar nekaj drugih vitaminov in mineralov, ravno tako pa je obogatena tudi s karotenoidi, ki imajo antioksidativni učinek. Medtem ko so banane eden najboljših virov kalija na svetu, vsebujejo pa tudi precej vlaknin, ki izboljšujejo prebavo ter aminokislino, imenovano triptofan. Triptofan se uporablja za proizvodnjo serotonina, enega od glavnih "srečnih hormonov".
Priprava kašice ali pireja iz špinače in banan je povsem enostavna, zanjo pa potrebujete zgolj tri sestavine.

Sestavine:
Ena velika pest sveže špinače
1 srednje velika banana
3 desertne žlice navadnega polnomastnega jogurta
Postopek:
Uporabite dobro oprane liste špinače, pri tem pa odstranite trdne dele stebelc (ali pa uporabite mlado špinačo), banano ter 3 žličke jogurta. Zmešajte vse sestavine v mešalniku ali kuhinjskem robotu. Pasirajte do gladkega – po potrebi dodajte še jogurta. Dober tek!
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV