
SESTAVINE ZA 1 OTROŠKO PORCIJO
tanjši por
20 g puranje šunke
žlica surovega masla
50 ml zelenjavne juhe
žlica paradižnikove
mezge
100 ml mleka
150 g zamrznjenih njokov (zamrzovalna polica)
sol in poper
PRIPRAVA
1. Por očistite korenin in zelenja, po dolgem prerežite in operite. Po dolgem razrežite na tanke rezance, te pa še sesekljajte. Šunko nakockajte.
2. V kozici segrejte surovo maslo, na hitro zdušite por, zraven pa še 2–3 minute dušite šunkine kockice. Prilijte zelenjavno juho, umešajte paradižnikovo mezgo in dodajte mleko. Vse segrejte, posolite in popoprajte.
3. Dodajte njoke in jih v omaki še nekaj minut kuhajte na šibkem ognju.
Prednost
Por je zaradi velike količine folne kisline in železa prav na vrhu zdravih živil. V njem so tudi protibakterijske snovi.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV