
SESTAVINE ZA 70 PIŠKOTOV
200 g pirine moke (tip 630)
1/2 vrečke pecilnega praška
150 g zmehčanega surovega masla
2 žlici sladkorja v prahu
1 1/2 žlice kakava
150 g datljev
PRIPRAVA
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor v prahu in kakav zgnetite v testo.
2. Datljem odstranite peško, jih na drobno sesekljajte in vgnetite v testo. Testo oblikujte v kroglice, velike kot lešnik. Naložite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in nekoliko sploščite. V pečici (na sredini) jih pecite 10–12 minut. Kekse poberite s pekača in jih ohladite na mrežici.
Zamenjava
Za svetle marelične kekse namesto datljev uporabite posušene marelice, ki jih pretlačite s 5 žličkami medu, kakava pa ne dodajte.
Prednost
Primerno za alergike. Datlji so vir vlaknin in rudnin.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV