
SESTAVINE OBROKA ZA 1 OTROKA IN 1 ODRASLEGA:
čebula
strok česna
žlička olja
pločevinka olupljenih paradižnikov (400 g)
sol, poper, sladkor
žlička origana
350 k krompirja, ki se ne razkuha
150 g buče (tehtajte očiščeno) jajce
nariban muškatni orešek
olje za peko
PRIPRAVA:
1. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Olje segrejte v ponvi, na njem steklasto zdušite česen in čebulo. Dodajte paradižnik, posolite, popoprajte, posladkajte in potresite z origanom. Na srednje močnem ognju kuhajte 10 minut.
2. Krompir operite, olupite in na grobo naribajte. Bučo nakockajte in oboje zmeljite s paličnim mešalnikom. Maso stisnite in primešajte jajce. Krepko začinite s soljo, poprom in malo muškatnega oreška.
3. Olje segrejte v večji ponvi. Za en ponvičnik vzemite žlico mase, jo na rahlo sploščite in jo na obeh straneh po 5 minut hrustljavo pecite, potem pa odcedite na kuhinjskem papirju. Postrezite z omako.
Prednost: V buči in paradižnikih so bioaktivne snovi, ki varujejo naše celice.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV