Bibaleze.si

Njoki s koruzo in špinačo

Didakta

Recepti za malčke

0
13. 09. 2011 12.50

Priprava njokov s koruzo in špinačo vam bo vzela 35 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 930 kcal: 42 g beljakovin, 28 g maščob in 129 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Njoki s koruzo in špinačo

 

Njoki s koruzo in špinačo
Njoki s koruzo in špinačo FOTO: Didakta

SESTAVINE ZA 3 – 4 PORCIJE:

300 g njokov ali vlivancev (iz zmrzovalnika)
150 g mini klobasic
3 jajca, 300 ml mleka
200 g zrnate skute
sol in poper
paprika v prahu
pločevinka koruznih zrn (400 g),
300 g zamrznjene špinače s smetano
maščoba za pekač

PRIPRAVA:

1. Njoke ali vlivance skuhajte v slani vodi po navodilu na ovitku. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Klobasice zrežite na tanke rezine.
2. Za preliv razžvrkljajte jajca, mleko in skuto ter začinite s soljo, poprom in papriko. Odcedite koruzo.
3. Namastite pekač. Zmešajte njoke ali vlivance in koruzo, zmes razdelite po pekaču in jo obložite z zamrznjenimi kockami špinače. Prelijte s prelivom. Na sredini pečice pecite 20 minut. Tik pred koncem peke po vrhu razporedite narezano klobasico.

Nasvet: Čim plitvejši je narastek, tem hitreje bo pečen

Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 863