
SESTAVINE ZA 3 – 4 PORCIJE:
2 pločevinki fižola (po 200 g, odcejenega)
1/4 l mleka
krompirjev pire (6 porcij)
200 g smetane
50 g mešanice različnih zrn
PRIPRAVA:
1. Fižol odcedite, tekočino prestrezite, fižol pa sesekljajte.
2. Fižolovi tekočini v kozici dodajte vodo do 600 ml in zavrite. Odmaknite s plošče in pri-mešajte najprej mleko, nato pa še krompirjev pire. Smetano čvrsto stepite in s fižolom primešajte v pire.
3. Mešanico različnih zrn opražite v ponvi brez maščobe in potresite po krompirjevem pireju.
Opomba: Mešanico zrn dobite v vsaki trgovini ali v biotrgovini.
Ujema se: To je imenitna priloga k pečenicam ali ribam. Le količine prepolovite.
Nasvet: Pri zelenjavi iz pločevink lahko uporabite tudi sok. V njem je veliko rudnin in vitaminov.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV