
>Sestavine za 4 osebe
500 g korenja
1 peteršiljeva korenina
1 čebula
100 g zelene
1 dl kisle smetane
1 ščepec soli
1 ščepec mletega muškatnega oreščka
3 vejice peteršilja
1 lovorjev list
1,5 l kokošje jušne osnove

Priprava
1. Zelenjavno osnovo pristavimo na kuhalnik in zavremo. Ostrgamo in na drobno naribamo peteršiljevo korenino. Zeleno in korenček olupimo in grobo nastrgamo, eno mlado čebulo pa olupimo in na drobno nasekljamo.
2. V lonec damo maslo in ga na zmernem ognju počasi stopimo, dodamo sesekljano čebulo in naribano peteršiljevo korenino ter naribano zeleno. Počasi prepražimo in pazimo, da zelenjava ne spremeni svoje barve.
3. Prepraženi zelenjavi dodamo nariban korenček in ga na hitro premešamo. Vse sestavine zalijemo z vročo zelenjavno osnovo.
4. Dodamo ščepec soli, lovorov list in kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava zmehča.
5. Juho odstavimo, pretlačimo v električnem mešalniku in znova pristavimo na kuhalnik ter zavremo.
6. Juho začinimo z nastrganim muškatnim oreščkom. Za bolj kremast okus v juho vmešamo še malo kisle smetane.
7. Korenčkovo kremno juho serviramo v krožnike in potresemo z opranim ter nasekljanim peteršiljem.
Dodatni nasveti
Da se zelenjava ne bo prijela na lonec, jo lahko malo pomokate.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV